imageDe A van AGF marcheert verder door als superfood. Friet was met frideaal en plantaardige olie alweer in de armen gesloten van het Voedingscentrum, maar aardappels blijken nu nog veel gezonder dan je misschien al dacht. Seed Quest vertelt over een Amerikaans onderzoeksteam dat de ene na de andere ontdekking doet. Sommige aardappels komen in de buurt vab broccoli wat betreft het gehalte aan mogelijk nuttige stoffen, die mogelijk in verband kunnen worden gebracht met het beperken van hartkwalen, klachten van de luchtwegen en bepaalde vormen van kanker.

Er zijn ook aardappels ontdekt met een hoog gehalte aan kukoamines, die kunnen helpen om bloeddruk te verlagen. Deze kukoamines zijn verder alleen in de Chinese boksdoorn aangetroffen (de bekende Goji-bes waar natuurgenezers de laatste jaren zo mee leuren).

Kortom, aardappels horen bij de voorhoede van de superfoods en aardappelveredelers kunnen dus aan de slag om op al die nuttige stoffen te gaan selecteren. 'Kukoamine-aardappel', mooi woord.


Dit artikel afdrukken