Dit meldt Christine Burgemeester, directrice van Vegatafel en organisatrice van Veggie Fair en VegFestNL. Een paar jaar geleden waren er nog bijna geen vegetarische evenementen en waren de georganiseerde evenementen ook veel kleiner van opzet en omvang, schrijft VoedingNu.

De 'big four'
Dit najaar staan de derde editie van de Veggie Fair en VegFestNL nog op de planning. De Veggie Fair (3-4 oktober) is een lifestyle event met onder andere een productmarkt en workshops. VegFestNL, op 1 november a.s., is zelfs helemaal veganistisch georiënteerd. De tweede editie van dit festijn biedt een uitgebreide productmarkt, met daarbij bijvoorbeeld kookdemonstraties en lezingen.

In de zomer kun je naar workshops en veganistische foodtrucks op Viva Las Vega’s. Dit jaar werd dit festival twee maal georganiseerd, in Nijmegen en Amsterdam. Ook de Langste Vegetarische Tafel, al 5 jaar op rij georganiseerd door de Vegetariërsbond, trekt een groeiend aantal deelnemers. Dit jaar was er plaats voor 1.900 deelnemers op het Amsterdamse Museumplein.

Fotocredits: 'Counter Culture', Jeff Gunn
Dit artikel afdrukken