Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Martin Woestenburg
Wellicht was ik te vroeg met mijn oordeel. In het Friesch Dagblad...
Martin Woestenburg
9 jaar geleden
'Weidevogelmelk' wordt versneden 'groene stroom melk'
Toch niet zo'n cultuurverandering als WNF suggereert. Het blijft inzetten op gangbare landbouw en rewilding van natuur.
Martin Woestenburg
9 jaar geleden
'Weidevogelmelk' wordt versneden 'groene stroom melk'
Sander en Dick, ik vind het geen probleem om een analogie te maken met het verhaal over het geitenvlees. Je zou er ook het vlees...
Martin Woestenburg
10 jaar geleden
Eet schaap!
Hans, ik denkt dat het een voorbeeld is van hoe de wereldmarkt voor vlees een verstorende werking heeft op het vermarkten van...
Martin Woestenburg
10 jaar geleden
Eet schaap!
Zé, ik durf er geen verklaring voor te geven, maar het zou kunnen. Ik vond het alleen opvallend, en Raymond Schrijver ook.
Martin Woestenburg
10 jaar geleden
Eet schaap!
Trouwens, even over Jonnie de Boer en andere topchefs die zogenaamd topvlees willen. Dat is zeker niet de markt waarvoor...
Martin Woestenburg
10 jaar geleden
Eet schaap!
Zé, landbouweconoom Raymond Schrijver liet op de door ons en het Goois Natuurreservaat georganiseerde workshop over...
Martin Woestenburg
10 jaar geleden
Eet schaap!
Hans, natuurlijk schapenvlees zie ik net als jij als het vlees van schapen die een zo natuurlijk mogelijke voeding hebben gehad....
Martin Woestenburg
10 jaar geleden
Eet schaap!
Deze week staat in Nieuwe Oogst uitgelegd waarom Nederlandse supermarkten geen Nederlands lamsvlees verkopen. te linken...
Martin Woestenburg
10 jaar geleden
Eet schaap!
Sorry, Dick, nog even een reactie op je vraag naar de schapen in de weides. Er worden in Nederland zo'n 1,1 miljoen schapen...
Martin Woestenburg
10 jaar geleden
Eet schaap!
Dick, schaap smaakt iets kruidiger dan lam. Als het goed afgehangen is, maximaal 12 dagen, daarna levert het niets meer op, dan...
Martin Woestenburg
10 jaar geleden
Eet schaap!
Guido, voor natuurlijk schapenvlees kun je het beste zoeken naar een schaapherder in je buurt. We hebben enkele adressen op onze...
Martin Woestenburg
10 jaar geleden
Eet schaap!
We willen trouwens graag weten waar schapenvlees verkocht wordt, want veel mensen hebben moeite om een verkoopadres te vinden....
Martin Woestenburg
10 jaar geleden
Eet schaap!
Joep, als je ons kookboekje leest en poster bekijkt, dan zul je zien dat je uit een bout geen lende haalt. De lende is het beste...
Martin Woestenburg
10 jaar geleden
Eet schaap!
Hans, het is logisch dat de vuistregel over rundvlees voor jou een vreemde benadering is. Je weet immers al alles wat er te...
Martin Woestenburg
10 jaar geleden
Eet schaap!
Sander, als je schapenvlees eet, help je natuur en landschap te beheren. 10% van de schapen die voor ons natuur en landschap...
Martin Woestenburg
10 jaar geleden
Eet schaap!
Jack, bedankt voor je uitgebreide overzicht. Ik snap nu waar je vandaan komt. Ziet er als een mooi initiatief uit, voor zover ik...
Martin Woestenburg
12 jaar geleden
De natuur als vleesproducent
Jack, de 7 waar jij het over hebt, haalt het vlees van Stichting Taurus bij mij al jaren. Dat is dan ook geen casuïstiek. De...
Martin Woestenburg
12 jaar geleden
De natuur als vleesproducent
Jack, ik heb van Stichting Taurus al ettelijke malen een pakket rundvlees mogen ontvangen dat wel degelijk van goede kwaliteit...
Martin Woestenburg
12 jaar geleden
De natuur als vleesproducent
Van Breukelen, wat een mooi verhaal :-). Je kunt waarschijnlijk ook gewoon bellen naar de herder. En als hij van het Goois...
Martin Woestenburg
12 jaar geleden
De natuur als vleesproducent
Robin, schapenvlees hoeft niet duur te zijn. Ik denk dat je voor 10 tot 15 euro de kilo wel schapenvlees kunt kopen. Het...
Martin Woestenburg
12 jaar geleden
De natuur als vleesproducent
Nick, mooi dat Lakens schaap. We hebben in Nederland ook parken die met schaapskuddes onderhouden worden, bijvoorbeeld in...
Martin Woestenburg
12 jaar geleden
De natuur als vleesproducent
Kaput, begrazing is inderdaad het meest effectief (ecologisch) als dat met verschillende diersoorten wordt gedaan. Daarom hebben...
Martin Woestenburg
12 jaar geleden
De natuur als vleesproducent
@Van Breukelen Waar je een schaap kunt krijgen? Bij iedere zichzelf respecterende herder. Schapen worden na zo'n zes jaar te oud...
Martin Woestenburg
12 jaar geleden
De natuur als vleesproducent
@Hendrik J. Kaput Over de ecologische effectiviteit van gescheperde schaapskuddes - want het gaat om schaapskuddes mét herder...
Martin Woestenburg
12 jaar geleden
De natuur als vleesproducent
'Colruyt scherpt ethisch profiel aan'. Een berichtje uit het Laatste Nieuws. Een supermarkt die investeert in mensenrechten en...
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
Een Belg in Amsterdam gaat naar de Turk
Lizet, zo bedoel ik het ook. Bio smaakt beter omdat het beter voelt om bio te eten, niet omdat het beter smaakt. Al klinkt dit...
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
Hoe stop je smaak tussen de oren?
Volgens mij is de conclusie van Frederieke dat mensen het idee hebben dat diervriendelijke producten beter smaken. En dat vind...
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
Hoe stop je smaak tussen de oren?
En Frideale is gezonder (oranje) dan het zeer ongezonde gekookte burgul (rood).
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
Het Voedingscentrum is het spoor bijster
Volgens mij zijn alle groene kruiden 'ongezond' en alle specerijen.
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
Het Voedingscentrum is het spoor bijster
Zijn picollini's authentiek? Je zou zeggen: nee. Maar de picollini is wel een typisch supermarktachtige manier om in te spelen...
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
Tis knap, tis Excellent
Het is natuurlijk een beetje de omgekeerde wereld, als je kijkt naar de verlangens hierboven om een tapinstallatie voor sappen...
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
Hoe duurzaam is bio?
Dick, Lizet en Steven: ik had me bij de Naturfrisk limonade ook al bedacht dat ik die heel goed zelf kon maken. Verhouding: 70%...
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
Hoe duurzaam is bio?
Wouter, wat jij voorstelt is dat mensen belasting gaan betalen over hun eigen vet. Maar wat zegt vet over gezondheid? Wat de...
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
GroenLinks wil hogere BTW op ongezonde voeding
P, de vettax is inderdaad een mooi voorbeeld van de bureaucratisering van de voeding via de normen van de gezondheid. Niet doen...
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
GroenLinks wil hogere BTW op ongezonde voeding
P, mooi voorbeeld van groteske bureaucratie: vezeldichtheid van komkommers meten. Weet je er nog enkele? Ik vind het...
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
GroenLinks wil hogere BTW op ongezonde voeding
Aiko, vreemd dus dat ze zo'n technomedische oplossing gezocht hebben. Maar ja, misschien zijn er restaurants denkbaar zonder...
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
Big Brother is feeding you
De appelboompjes waren al vaker het doelwit van anti-transgene fanaten, en van hazen :-). Met GM is het zoals met...
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
Biologische appels vs biologische teelt
Dat is waar het De Haan ook om gaat. Hij stipt nog een aantal andere interessante discussies aan. Hoe krijg je de...
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
Thieme rekent creatief
Lekker recept Steven. Ik heb nog wat over, dus dat ga ik zeker uitproberen.
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
Witloof uit volle grond
Een halve liter bietensap zal waarschijnlijk wel gezonder zijn dan pillen slikken, maar ik probeer mijn dieet liever rijk aan...
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
Een pint bietensap of elke dag groente?
Het wordt een echte hype, die klimaatverandering, sinds de marketingafdelingen zich ermee zijn gaan bemoeien. Essent haalt de...
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
Nieuwe sticker: klimaatneutraal AGF
Het probleem met dit soort onderzoek, hoe goed uitgevoerd ook, is dat mensen vaak sociaal wenselijke antwoorden geven. Al in...
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
Nederlanders verschillen van mening over voedselkwaliteit
Het is natuurlijk ook moeilijk voor een microbioloog om een voedselproduct door een andere bril te bekijken dan de...
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
Wageningse wetenschappers kunnen niets met kritiek
Wat mij betreft heeft duurzaam en bio niets met elkaar te maken. Biologisch is een reactie op de constatering uit de jaren 70...
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
Biologisch en duurzaam Deli XL
Dick, er staat ook in het artikel dat je niet 'anti-technologie' bent. Verder vond ik het vooral jammer dat de technologen niet...
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
Wageningse wetenschappers kunnen niets met kritiek
Duurzaam volgens de Van Dale: - geschikt, bestemd om lang te bestaan; - lang aanhoudend. In combinatie met voedselproductie...
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
Biologisch en duurzaam Deli XL
In de Volkskrant stond vanochtend een nogal hilarisch overzicht van wat Tweede Kamerleden allemaal willen doen tegen het...
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
Een andere toon
Overigens vind ik ineens op de BBC een nieuwsbericht dat probiotica-bacteriën bij muizen wel effect hebben op de...
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
Dodelijke probiotica
Het is inderdaad triest nieuws over een medisch onderzoek, en ik hoop niet dat dit nu allerlei horrorverhalen op gaat leveren...
Martin Woestenburg
16 jaar geleden
Dodelijke probiotica
1
2
Volgende ›