Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Simone Hertzberger
#2 @Hr. Belderbos Deze draad gaat over een onderzoek door de Consumentenbond naar meergranenbrood.
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
'Meergranenbrood: soort witbrood met gebrande suiker'
Zo lees ik de test niet. Voor echt lekker meergranenbrood moet je volgens de Consumentenbond naar Albert Heijn. Maar ja, ik...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
'Meergranenbrood: soort witbrood met gebrande suiker'
We hebben het hier even nagekeken. Onze buffelmozzarella komt deels uit Nederland en deels uit Italië. Maar niet uit de regio...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Echte Italiaanse mozzarella is wreed
In Ravenna, Italië kondigt het stadsbestuur ieder jaar een verbod af op het gebruik van rauwe eieren in de horeca. Dit verbod...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Hoe lik je voedselveilig je beslaglepel af?
Ik noem de volgorde: gevaren-analyse, risico-analyse en risicomanagement. Om over te kunnen gaan op risicomanagement, moet je...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Hoe lik je voedselveilig je beslaglepel af?
@hr. Belderbos #9, in een eerder draad over Hollandse kip, heb ik aangegeven hoe het welzelzijn zit, specifiek ingaand op uw...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
"AH misleidt met Hollandse Kip" - en nu?
@Dick #5: De link refereert aan de uitspraak over de klacht van Wakker Dier. Ik heb het over de uitspraak van een andere klacht,...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
"AH misleidt met Hollandse Kip" - en nu?
Jammer, jammer, jammer, zeg ik, in het geheel niet onbevooroordeeld natuurlijk. Ik wijs graag op de andere uitspraak van de RCC...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
"AH misleidt met Hollandse Kip" - en nu?
In het volgende nummer van Voedselveiligheid/VMT staat een redactioneel van mijn hand over de risico-analyse. Dit stukje tekst...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Hoe lik je voedselveilig je beslaglepel af?
Ik weet niet waarom Foodlog voor deze kop heeft gekozen. Het persbericht gaat over een public consultation die in juni 2015...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
EFSA: acrylamide zorgt voor verhoogd kankerrisico
@Frank Luttels #3: AH maakt steeds vaker gebruik van wat wij noemen: strategische leveranciers, vooral voor verse producten....
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
De nieuwe Mansholt
@Dick Belderbos #6: Nu heb ik toch maar eens even gekeken naar de link die u aangeeft. De organisatie die hier spreekt over de...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Monsanto: 'we lieten tegenstanders hun kans grijpen'
Voor zover ik weet heeft EFSA een uiterst strikt beleid voor onafhankelijkheid van zijn deelnemende experts. Zij zijn daar ook...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Monsanto: 'we lieten tegenstanders hun kans grijpen'
T.a.v. deze systemische pesticiden: als die internationale groep van experts een gedegen onderzoek naar de schadelijkheid heeft...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
"Verbied het gebruik van systemische pesticiden"
Deze draad gaat over vertrouwen van de consument in voedsel. Inderdaad heb ik in mijn presentatie de uitspraak gedaan:...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
AH krikt voedselvertrouwen op in gesprek met consument
Inmiddels heb ik het totale artikel in de International Journal of Microbiology gevraagd aan de eerste publicist en gekregen...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
AH krikt voedselvertrouwen op in gesprek met consument
@Hr. Velzeboer #17: Ik ben niet van ieder product in ons assortiment precies op de hoogte wat de samenstelling is, maar mag ik u...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
AH krikt voedselvertrouwen op in gesprek met consument
@hr. Hoynck # 16, even over de haring: de norm voor "Het Vinkje" voor Natrium (Na) in vis is maximaal 450 mg/100g. In de haring...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
AH krikt voedselvertrouwen op in gesprek met consument
@Dick Belderbos#7, hr. Hoynck #11, wij zijn aangesloten bij "Het Vinkje". Daar zijn criteria opgesteld voor precies die zaken...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
AH krikt voedselvertrouwen op in gesprek met consument
We hebben een zoutbeleid dat als insteek heeft: Minder zout en "back to the basics". We kiezen ervoor om NaCl (keukenzout) te...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
AH krikt voedselvertrouwen op in gesprek met consument
Helemaal gelijk natuurlijk. Ik geloof dat er met het citaat even iets mis is gegaan. We kunnen natuurlijk zelfs alle zout...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
AH krikt voedselvertrouwen op in gesprek met consument
Past het in de Foodlog spelregels om ook een redactioneel niet OK te vinden? Ik bedoel: zoals je kunt aanvinken dat je een...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
De Dierenbescherming maakt een perverse blunder met AH's kip
@Dick Veerman #2, als je naar de agenda van de alliantie verduurzaming voedsel kijkt, zie je dat dierenwelzijn een...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Nederlanders kochten weer meer duurzaam voedsel
#57 @Dick Veerman: Je vraag over hoe Albert Heijn bepaalt of een stap goed, genoeg, geweldig, te waarderen of slechts een klein...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Hoe OK is de 'Hollandse kip'?
We zetten bij Albert Heijn met de Hollandse kip stappen in de goede richting. (@Ria #55 Nee, niet het kippenparadijs. Het...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Hoe OK is de 'Hollandse kip'?
@Wouter #47: Wanneer de WUR de cijfers over meer koppels dan nu beschikbaar heeft, zal ik die graag delen. Dat zeg ik toe. Dat...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Hoe OK is de 'Hollandse kip'?
@Dirk #32 Boerenkip van 10 jaar geleden ken ik niet. 56 dagen is scharrel of boerenscharrel, dus dat zou kunnen kloppen....
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Hoe OK is de 'Hollandse kip'?
@Paul Jansen # 13 en @Dick Veerman # 14. Ik moest even slapen, net als de kippen, maar nu ben ik er weer. Enkele details over...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Hoe OK is de 'Hollandse kip'?
@Dick B #2, 4, 7. Zo te zien koopt u uw vlees graag bij Lidl. Dat is uw goed recht. Even een feit rechtzetten: het...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Hoe OK is de 'Hollandse kip'?
Een kleine reactie van mijn kant. Afspraak met de branche is, dat we in stappen gaan naar kip met verbeterd dierenwelzijn (kip...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Hoe OK is de 'Hollandse kip'?
Serieuze studies moeten uitgevoerd worden en zullen worden uitgevoerd, naar het al of niet gezonder zijn van biologisch...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Is biologisch eten veiliger of gezonder dan gangbaar?
#Frank no. 45: Hoewel je er waarschijnlijk wel van op de hoogte bent, hierbij wat aantekeningen over botulisme. Een...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Is biologisch eten veiliger of gezonder dan gangbaar?
@19 Frank, Inderdaad wilde Albert Heijn geen risico lopen dat klanten botulisme zouden krijgen van niet goed geconserveerde...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Is biologisch eten veiliger of gezonder dan gangbaar?
Wij hebben tegenwoordig een basilicumras waarvan de blaadjes bij kou toch groen blijven en niet zwart worden. Ze kunnen dus...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Wie bewaart aardappelen nou in de ijskast?
Ik ben het eens met deze stelling voor zover het gaat om producten. Een beetje markt maken met nieuwe winkelconcepten kan...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Dozenschuivers & speltcroissants
Ahold/Albert Heijn is lid van de brancheorganisatie CBL. Voor het standpunt verwijs ik graag naar het CBL
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Het plasticprobleem
@Albert. Omdat we allemaal kunnen leren van het verleden, hierbij een verslagje hoe het toen is gegaan. Ik heb dat vanmiddag nog...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Het plasticprobleem
@Albert #1. Ik kan niet nalaten even te reageren op het probleem van microplastics in persoonlijke verzorgingsartikelen. Dit...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Het plasticprobleem
Vanuit Voedselveiligheid/VMT van 2 maanden geleden, een tekst over precies dit onderwerp: Professor Marcel Zwietering van...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
App en gadget helpen voedselvergiftiging voorkomen
Geheel bevooroordeeld en gespeend van iedere objectiviteit kan ik, zij het laat, aangeven dat Albert Heijn de laatste paar jaar...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Discosoep in Kazachstan
Weet iemand waarom deze kinderen wel antibiotica kunnen krijgen, maar geen eten?
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Antibiotica: bevordert groei óók voor mensenkinderen
Consumenten zijn, anders dan wij hier op Foodlog, niet voortdurend bezig met discussies over ESBL. Die hebben in de meeste...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
Wil je normen voor resistente bacteriën op vlees?
@Wouter #197: Het National Food Institute, van de Technische Universiteit van Denemarken, en LEI Wageningen UR hebben het...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
@Richard Verheesen #186: Je eerste vraag: wij kunnen vanaf pakjes vlees in de winkel bij varkens- en rundvlees in het algemeen...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
Zé #183: Ik meld hier voor de zekerheid de cijfers: Uit het Esvac (European Medicins Agency van de EU) rapport over 2011:...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
Uit het net gepubliceerde Maran rapport blijkt dat het veterinair gebruik van antibiotica bij de diverse productiediersoorten in...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
Cijfers van onze leveranciers zijn intern. Vrijwel al onze kip betrekken wij van één leverancier/producent. Deze voert een...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
Bij Albert Heijn wordt nauw samengewerkt met leveranciers van o.a. vlees. Je kunt echt niet zomaar leverancier van ons worden,...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
@Dick #20, ik heb de uitzending bekeken. Ik vind dat je het goed uitlegt. Graag wijs ik op de uitspraak van Professor Bob...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
Ik kan geen uitspraak doen over wat veel is en wat weinig. ieder ziektegeval is er immers één teveel. In no. 3 van de...
Simone Hertzberger
10 jaar geleden
"200.000 Nederlanders worden ziek van vlees"
‹ Vorige
5
6
7
8
Volgende ›