Wie kent het niet, de vermaning aan tafel: 'niet met je eten spelen!' Het Franse bedrijf FabShop komt met een vinding waarmee kinderen juist wél uitgenodigd worden met hun eten te spelen. Dat zou wel eens een prima manier kunnen zijn om ze toch aan het eten van voldoende groenten te krijgen. Want zeg nou zelf, van je eigen aubergine-vliegtuig is het toch lekker smullen?

Van robot tot ratatouille
FabShop heeft een aantal "Open Toys" gemaakt. Via het internet zijn de files gewoon te downloaden en iedereen met een 3D-printer kan de speelelementen uitprinten. Het idee is dat kinderen hun eigen speelgoed creëren met de speelelementen en verse, hele, groenten of fruit. Uitgespeeld? Snijd de groenten bij en verwerk ze in een heerlijk gerecht.
In de woorden van het Open Toy Project: print, kies, speel, bereid, geniet! Voor dat laatste is er zelfs een recept voor ratatouille opgenomen, waar de speel-ui, tomaat, aubergine, wortel, courgette, aardappel, paprika en koolraap een smakelijke bestemming vinden.

'Creatiever en gekker'
De ontwerper beleeft in ieder geval zelf al veel plezier aan zijn vinding. "Wat ik erg grappig aan dit soort workshops is dat waar voor volwassenen sommige combinaties erg logisch lijken, zoals de aubergine voor de onderzeeër en de wortel voor de raceauto (dat is wat ik bedacht had), jonge geesten heel andere dingen voor ogen hebben. Zij zijn veel creatiever en gekker. We hebben komkommers met van voor tot achter wielen gezien!", citeert PSFK Samuel Bernier.

De speeldeeltjes kunnen gewoon afgewassen worden en keer op keer opnieuw gebruikt. In de commentaren wordt overigens wel gewaarschuwd voor het gebruiken van een goede, voedselveilige, 'inkt' bij het printen van de speeldeeltjes.

Fotocredits: FabShop
Dit artikel afdrukken