De Amerikaanse supermarktketen Whole Foods Market, eigendom van Amazon, stopt met zijn gemaksvestigingen, de 365 By Whole Foods Market. De mededeling volgt nog geen maand nadat Whole Foods liet weten geen nieuwe Whole Foods 365-winkels meer te openen.

Twee jaar geleden deed online retailer Amazon de supermarktwereld wereldwijd op zijn grondvesten schudden door de luxe biologische keten Whole Foods over te nemen. Met de deal was $13,7 miljard gemoeid.

Met de 365-formule richtte Whole Foods, bijgenaamd 'Whole Paycheck' vanwege het hoge prijsniveau, zich op de snelle, betaalbare en gemakkelijke boodschap. De eerste vestiging opende in mei 2016 de deuren. De kleinere winkels mikten speciaal op de millennials.

Nog voor het eind van het jaar zullen alle 12 365-vestigingen omgebouwd worden naar traditionele Whole Foods-winkels, schrijft Yahoo Finance. De winkels krijgen nieuwe displays, een ander productassortiment en een nieuw distributiemodel. Mogelijk krijgen de kleinere vestigingen geen versafdelingen met bediening meer.

Volgens Whole Foods is de belangrijkste reden voor de koerswijziging de prijsdalingen die inmiddels ook bij de reguliere Whole Foods-winkels doorgevoerd zijn. Teleurstellende prestaties van de kleinschalige winkels en de algemene strategie van Amazon kunnen andere redenen zijn, denkt Yahoo.
Yahoo - Exclusive: Whole Foods drops small-format 365 store name
  • Deel
Druk af