Vanochtend wordt Foodlog vernieuwd. Mogelijk vertraagt dat het verkeer op de site. Daarvoor onze excuses.
Het team van Onstuimig probeert de overgang van de bestaande naar de nieuwe site zo soepel mogelijk te laten verlopen. Naar verwachting is Foodlog vanmiddag weer volledig operationeel, en 'onder de motorkap' volledig vernieuwd.
Het vernieuwde Foodlog in een notendop:
- dagelijks een stroom Kort nieuws uit (internationale) media - zonder foto - dat we van een korte duiding voorzien, maar waarover op Foodlog gesproken kan worden
- Vandaag, drie nieuwsartikelen die in de carrousel getoond worden en zich daarna verdelen over 'Actueel' en 'Achtergrond'
- Nieuwe rubrieken waar we rustig in zullen groeien. In 'Warenkennis' lees je hoe het nu echt in elkaar steekt. In 'Food' (met het mannetje en vrouwtje teken) lees je over mensen die eten maken, op het land, in de fabriek en in de winkel. In 'Lekker' lees je nog steeds ontdekkingen en straks ook recepten.
Komende maand vinden nog verdere vernieuwingen binnen het nieuwe format plaats.
We zijn trots op de nieuwste editie van de site die mede dankzij de inzet van Onstuimig tot stand is gekomen. Niettemin horen we graag uw kritiek en suggesties via redactie@foodlog.nl of direct hieronder.
Fotocredits: 'motion gears - team force', ralphbijker
Dit artikel afdrukken
Het vernieuwde Foodlog in een notendop:
- dagelijks een stroom Kort nieuws uit (internationale) media - zonder foto - dat we van een korte duiding voorzien, maar waarover op Foodlog gesproken kan worden
- Vandaag, drie nieuwsartikelen die in de carrousel getoond worden en zich daarna verdelen over 'Actueel' en 'Achtergrond'
- Nieuwe rubrieken waar we rustig in zullen groeien. In 'Warenkennis' lees je hoe het nu echt in elkaar steekt. In 'Food' (met het mannetje en vrouwtje teken) lees je over mensen die eten maken, op het land, in de fabriek en in de winkel. In 'Lekker' lees je nog steeds ontdekkingen en straks ook recepten.
Komende maand vinden nog verdere vernieuwingen binnen het nieuwe format plaats.
We zijn trots op de nieuwste editie van de site die mede dankzij de inzet van Onstuimig tot stand is gekomen. Niettemin horen we graag uw kritiek en suggesties via redactie@foodlog.nl of direct hieronder.
Fotocredits: 'motion gears - team force', ralphbijker
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Vraag Ontstuimig dan svp of ze het puntje de css cursor: default; kunnen meegeven, nu krijg je een wijsvinger die suggereerd dat het aanklikbaar is en dus iets moet doen...
Kort nieuws zonder foto's had ik persoonlijk ook niet anders verwacht en ik vind het een brilliante toevoeging aan de website!
Kort Nieuws is, voor alle duidelijkheid (want we krijgen er vragen over: "waar zijn de foto's?"), een rubriek zonder foto's. Het plaatst nieuws en biedt de ruimte om het erover te hebben. Het is onze 'press clipping' door de dag heen van het nieuws dat je wat ons betreft je aandacht waard is.
Piet, dank. Ik hoop ook dat Foodlog al die schurende en niet makkelijk te verenigen attitudes, denkbeelden en interpretaties van feiten nog lang goed samen kan laten draaien!
De vernieuwde website van Foodlog vind ik wel goed. Alleen de drie tandwielen bij dit artikel lijkt me wat ongelukkig gekozen. Drie in elkaar grijpende tandwielen kunnen onmogelijk draaien. En ik hoop niet dat die onmogelijk draaiende tandwielen symbool staan voor de vernieuwde Foodlog website.
Marc heeft het over het niet aanklikbare puntje: dat is 'design', zegt Onstuimig. Dat hebben we maar aan hun goede smaak toevertrouwd. Het stond er voorheen ook al, maar was zwart. Het correspondeert met de puntjes in de Actueel-carroussel op de Homepage die we voor het contrast naar wit/rood hebben omgezet.
Harold, dit is het eerste deel van de vernieuwing die we in 2013 doorvoeren. Er staat nog het een en ander op stapel. Ook rond de duimpjes.
De belangrijkste verandering zit nu in Kort Nieuws, waarin we de hele dag door met het nieuws dat je niet zo mogen missen komen op basis van een korte typering, zonder foto's en met opname van het volledige oorspronkelijke nieuws. Daarbij is een zgn. API ontwikkeld die we in technische en inhoudelijke zin met de andere bronnen hopen te koppelen. Dat is - net als twitter en Facebook - een kwestie van doen, maar een geheel nieuwe. Het maakt als het ware 'centered centerless' discussies mogelijk.