Food Hospitality ondervroeg drie producenten en drie afnemers.
Producent JB Food constateert een behoorlijke stijging van de vraag naar diepvriesmaaltijden. Waarschijnlijk doordat er steeds meer keukens worden gesloten. JB levert onder meer aan Careander waaronder ook 2 groepswoningen van Het Schild in Harderwijk vallen. De ene groepswoning is tevreden over diepvries, de andere minder, maar dat ligt aan de bewoners zelf aldus een medewerker. Het is wel erg belangrijk dat het regenereren goed gebeurt, daar hebben medewerkers pas weer les in gekregen.
Uw Huistraiteur levert aan Het Raamwerk in Zuid-Holland. Directeur Leeseman noemt de zorgsector behoudend, maar hij heeft in 3 jaar toch een behoorlijke groei doorgemaakt naar momenteel 1000 maaltijden per dag. Hij verwacht dit jaar een groei van 35%. Het Raamwerk is tevreden over kwaliteit, keuze en variatie en de flexibiliteit.
Marfo levert haar GastroGourmet componenten aan verpleeghuis Gulden Huis in Den Haag. Directeur Schaap noemt het voordeel dat diepvries in de beste tijd van het jaar direct na de oogst kan worden ingevroren. Marfo doet dat met de shock-methode zodat de componenten 12-18 maanden houdbaar zijn. De gebruikers waarderen de grotere keuze waarbij ook buitenlandse gerechten worden aangeboden. Cliënten vinden het eten lekkerder dan toen ze nog koelverse maaltijden kregen uit de eigen productiekeuken.
bron: Food Hospitality jan/feb 2009 met dank aan foodholland
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 30 november krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 30 november krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook