Via een nieuw online-platform kunnen Hagenaars zich inzetten voor hun buren door een boodschap te doen of een pakketje weg te brengen, schrijft de Levenmiddelenkrant.

Onder de slogan "Wij brengen ophalen samen" biedt Bun.Run een nieuw platform in de buurtbezorging. Particulieren kunnen zich aanmelden als ‘Runners’. Met eigen fiets, auto of benenwagen brengen ze bestellingen van lokale ondernemers naar de consument, halen ze een pakketje op of brengen het weg. Gebruikers kunnen via de app zien welke Runners en winkels beschikbaar zijn als ze iets willen laten ophalen of bezorgen en en wat de bezorgkosten zijn.

Van die bezorgfee komt 77,5% bij de Runner terecht, zegt Bun.run. PostNL en Deliveroo hebben zich inmiddels bij het platform aangesloten, en kunnen "Bun.Run als extra virtuele etalage inzetten voor de producten die zij nu op afroep kunnen aanbieden", schrijft het blad. Deze aanbieders kunnen dus kiezen tussen de eigen bezorging of de buurtkoerier.

Wat het digitale platform Uber in de hele wereld doet met mensen en hun auto's, doet Bun.run in de buurt met fietsen, benen en pakjes - en desnoods de auto.
Dit artikel afdrukken