De Amerikaanse retailer Walmart doet in Surprise, Arizona een test met zelfrijdende auto’s om de boodschappen te bezorgen. Volgens Tom Ward, senior vice president van Walmart US, zijn de bestelwagens speciaal gebouwd voor last-mile delivery. Winkelmedewerkers zetten de producten klaar en de zelfrijdende bezorgwagens van Udelv bezorgen de boodschappen vervolgens aan huis. Klanten kunnen via hun telefoon de achterdeur van de auto openen en de boodschappen uitladen.

Walmart, de grootste supermarktketen van de VS, experimenteert al langer met zelfrijdende auto’s. Afgelopen zomer bood de retailer in samenwerking met Waymo, Googles autoproject, een kleine groep klanten een rit van en naar de supermarkt aan in Arizona. In november sloot Walmart een deal met autofabrikant Ford om boodschappen thuis te bezorgen. De pilot daarvoor vindt momenteel plaats in Miami, Florida, schrijft Business Insider.

Zelfrijdende voertuigen om iets thuis te laten bezorgen zijn niet nieuw: in Nederland experimenteerde Domino’s met zelfrijdende robots. Tijdens de CES-techbeurs in Las Vegas werd deze week wel duidelijk dat het mis kan gaan; daar reed per ongelijk een zelfrijdende auto een zelfwandelende robot 'dood'.

In Parijs nam een supermarkt E. Leclerc een heel ander innovatief initiatief: het bedrijf biedt voetgangers die de metro nemen de mogelijkheid om boodschappen te bestellen en onderweg naar huis op hun route op te pikken. Verdere vervoerskosten zijn dan overbodig.
Business Insider - Walmart is launching its 3rd online grocery test with a self-driving car in just 6 months
  • Deel
Druk af