Uit welke streek komt dit prachtige gerecht? Recept als extra hint:
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Dat zal het zijn, ik ben niet zo'n sopper...:-)
Pfifferlingen.
Hanekammen(dierlijk) of cantharellen (Pfifferlinge)?
Verder: Tsjechie, Slowakije, Polen en Hongarije. Tja, niet heel Oost-Europa dus.
Ik vind ze lekker maar je moet er ook weer niet te veel van verwachten. Het zijn smaakdragers en geen smaakmakers, zo iets als pasta dus. Ik at bijvoorbeeld in Duitsland semmelknödel met hanenkammen in roomsaus. Lekker de saus opsoppen met de knödel.
Heel Oost-Europa? Nee, dat is ook weer niet waar. De knödeltest werd ons door heel echte Weners aangereikt. En die weten wat een knödel is. Ik zou het niet met bapao willen vergelijken. Kreeg ze opgedist in Beieren, Oostenrijk en het voormalig Joegoslavië. Van homemade tot chic restaurant en alles daartussen. Het product kan mij niet bekoren.