Stel, je bent bankier en je wilt toasten op je pas binnen gehaalde mega-deal. Dat doe je niet met een ordinaire Tequila Sunrise of een nepchampagne. Nee, dan neem je een Magie Noire. Kosten van deze exclusieve cocktail: €490,-!

Zo dacht een gezelschap werknemers van de zakenbank Goldman Sachs. Zij hadden net een bedrag met zes nullen verdiend en wilden dat in stijl vieren. Ze vroegen de barman van Club Umbaba in Londen de meeste decadente cocktail te mixen. Dat werd de Magie Noire. Het drankje bestaat uit een scheutje Richard Hennessy cognac (à € 4440,- per fles), een slokje Dom Perignon champagne, wat Crème de Mûre, vers citroengras, lychees en een extract van de Yohimbe-bast (een West-Afrikaans afrodisiacum).
Deze ingrediënten zouden voor een spannende mix van smaken zorgen: vrij droog met een subtiel zoete bijsmaak. Een bijzonder drankje hoort natuurlijk in een bijzonder glas. Daarom wordt de Magie Noire geserveerd in een kristallen glas met een 24-karaats witgouden pin. De pin is om later te kunnen showen dat je echt aan deze exclusieve cocktail hebt genipt.

bron:// staatsloterij
Dit artikel afdrukken