image

Jawel het gaat gebeuren. Als ik het goed begrepen heb, gaan wij ons met zijn allen deze zomer volop tegoed doen aan fastfood. Immers als er voetbal is dan hebben wij geen tijd voor het bereiden van maaltijden. Nee, gekker nog we worden al in diverse supermarkten op onze wenken bedient omdat er sterk over gedacht wordt diverse televisie schermen op te hangen zodat we dit spelletje kunnen volgen terwijl we shoppen. Het moet toch al niet gekker!
Het belooft een ware terreur te worden.
Als we de berichten moeten geloven verwacht de supermarktbranche een omzetstijging van maar liefst 10%! De supermarkten verwachten dat het gemaksvoedsel een behoorlijke vermeerdering in afname zal laten zien van pizza's, kant-en-klaar-maaltijden, zoutjes, chips, frisdranken en natuurlijk de biertenders.

Dat blijkt uit een inventarisatie van de Levensmiddelenkrant.Zo'n 60% van de supermarktondernemers rekent op een omzetplus van 0 tot 5%, de rest verwacht zelfs een stijging van 5 tot 10%. Onderzoeksbureau GfK rekent op een omzetplus van 50 miljoen euro, àls de finale gehaald wordt tenminste. Veel supermarktondernemers zijn overigens van mening dat de omzetstijging nog veel hoger uit zou kunnen vallen als de fabrikanten meer initiatieven zouden ontplooien. De supers vinden dat de fabrikanten nog te weinig originele producten op de markt gebracht hebben die op het WK inspelen.
Hiermee bedoelen ze dus producten in de ons blijkbaar zo geliefde kleur oranje en natuurlijk in de vorm van een voetbal!

Hier ligt een duidelijke kans voor slow-food! Waarom niet juist nu de markt attent maken op lekkere + gezonde producten die ook snel en gemakkelijk klaar te maken zijn. Wat te denken van salades en bbq Hier ligt een juist uitdaging voor de diverse bedrijven. Door gezond eten met een goed glas wijn wordt voetbal een nog beter te verteren spektakel.
Dat oranje kan mij gestolen worden. Een oranje-verpakking is nog net te pruimen. Ik zal met de nodige nieuwsgierigheid de markt blijven volgen.

O ja, en denk maar niet dat de voetballers zelf verstoken blijven van een gezonde en uitgebalanceerde maaltijd. Met chips en bier halen die nog niet eens de halve finale!


Bron: foodholland




Dit artikel afdrukken