Amelander verse sladressing was vroeger een bezoeking, zegt de website van de saus. Je moest er eerste helemaal voor naar Holwerd, in het noorden van het land. Daarna overvaren en vervolgens naar restaurant Zee van Tijd in Nes, op het prachtige Waddeneiland Ameland. Daar maken Rob en Nicole een unieke huisdressing.

Vanaf nu - maken ook Rob en Nicole op hun eigen site duidelijk - hoef je niet meer naar het prachtige Ameland te reizen om van die heerlijke dressing te kunnen genieten. Ze serveren hun eigen saus tegenwoordig ook uit een potje; dat suggereert een foto op hun site.

Amelander.com schrijft:
Amelander Verse Sladressing is vanaf nu gewoon te vinden in het koelschap van de Supermarkt. Amelander Verse Sladressing is een echt verse dressing die na opening nog wel een paar weken in de koelkast bewaard kan worden. De Amelander Verse Sladressing is bereid met verse ingrediënten, zonder conserveermiddelen en gemaakt van uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Zo doen we dat in de keuken van Zee van Tijd op Ameland. Met Amelander Verse Sladressing proef je een beetje Ameland bij je thuis!

Het lijkt een prima zaak voor Rob en Nicole want je kunt hun saus nu vinden bij alle grote detaillisten van ons land en ze kunnen er zelfs Masterchef van sponsoren.Op beide sites is te vinden dat Amelander vers geconserveerd uit Brabant komt en ook wat ingrediënten uit de industriële keuken bevat. Nergens wordt gelogen.
Eerlijke verse conserven uit Udenhout
Toch zit het verhaal anders in elkaar. Dit is feel good marketing. Onze lezeres ontdekte dat Amelander verse saus gemaakt wordt in het Brabantse dorp Udenhout door de moderne conservenfabriek Glasbest, die authentiek ogende producten in glas stopt. Dat doen ze goed, want pas na opening van het potje moet je het 'verse' product binnen een paar weken opmaken.

Glasbest en Amelander zijn er volstrekt eerlijk over. Op beide sites is te vinden dat Amelander vers geconserveerd uit Brabant komt en ook wat ingrediënten uit de industriële keuken bevat. Nergens wordt gelogen. Glasbest vertelt bovendien dat ze er zijn omdat de grote conservenfabrieken onvoldoende authentiek doen en de Nederlandse detaillist onvoldoende kansen bieden om ons hetzij in kwaliteit, hetzij in prijs beter te bedienen.

Vinden we het OK? Zo ja, waarom? Zo nee, idem.

Fotoredits: Amelander
Dit artikel afdrukken