Op donderdag 24 mei wordt de eerste proeftuin ‘De Smaak van de Achterhoek’ gehouden. Deze proeftuin is een gecombineerde markt én proeverij van streekeigen ambachtelijke producten. De verkiezing van de beste Achterhoekse asperge staat centraal in deze proeftuin. Voor de verkiezing hebben zich inmiddels 8 telers aangemeld. Iedereen is uitgenodigd om te komen proeven.

Slow Food Achterhoek organiseert deze eerste van een reeks proeftuinen, waar men volop kan kijken, kiezen, keuren, koken en vooral proeven.
Vanaf 16:00 zullen 20 tot 30 Achterhoekse producenten hun bijzondere waar aan de man brengen op de markt met diverse proefpleinen, zoals bloemetjes&bijtjes, groeiend&grazend.
Tegen het einde van de markt, rond 19:30, zal de verkiezing worden gehouden van dé beste Achterhoekse asperge. Ter afsluiting van de eerste proeftuindag kan men deelnemen aan een buffet waar de eigen Achterhoekse ambachtelijke producten centraal staan. Natuurlijk veel gerechten met asperges begeleid door eigen Achterhoekse wijn. Voor deelname aan het buffet dient men zich vooraf aan te melden.

Het evenement vindt plaats in gasterij De Gulle Waard, Ten Houtenlaan 4, Winterswijk. Om 16 uur beginnen de markt en de verkiezing. Het buffet is van 19:30-20:30 uur.. Aanmelden voor buffet: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) of 0543 513133. Toegang markt gratis, buffet € 18,50 p.p. (leden Slow Food Achterhoek € 15,-), vooraf aanmelden verplicht.

bron: Slow Food
Dit artikel afdrukken