Slow Food Achterhoek organiseert deze eerste van een reeks proeftuinen, waar men volop kan kijken, kiezen, keuren, koken en vooral proeven.
Vanaf 16:00 zullen 20 tot 30 Achterhoekse producenten hun bijzondere waar aan de man brengen op de markt met diverse proefpleinen, zoals bloemetjes&bijtjes, groeiend&grazend.
Tegen het einde van de markt, rond 19:30, zal de verkiezing worden gehouden van dé beste Achterhoekse asperge. Ter afsluiting van de eerste proeftuindag kan men deelnemen aan een buffet waar de eigen Achterhoekse ambachtelijke producten centraal staan. Natuurlijk veel gerechten met asperges begeleid door eigen Achterhoekse wijn. Voor deelname aan het buffet dient men zich vooraf aan te melden.
Het evenement vindt plaats in gasterij De Gulle Waard, Ten Houtenlaan 4, Winterswijk. Om 16 uur beginnen de markt en de verkiezing. Het buffet is van 19:30-20:30 uur.. Aanmelden voor buffet: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) of 0543 513133. Toegang markt gratis, buffet € 18,50 p.p. (leden Slow Food Achterhoek € 15,-), vooraf aanmelden verplicht.
bron: Slow Food
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Vorige week kocht ik mooie dikke hollandse asperges bij AH. Tot mijn verbijstering moest ik aan tafel constateren dat AH, zoals bij zoveel produkten, nu ook asperges heeft weten in te kopen die werkelijk naar niets smaakten.
Is dit nu opzet en willen AH-klanten uitsluitend produkten aanschaffen die of naar niets dan wel extreem zoet of zout zijn. Zijn dit de smaaklessen van de grootgrutter?