In de regionale kranten melden Wilma de Cort en Suzanne Huibers dat Felixoord, het enige bejaardenhuis voor vegetariërs in ons land, dreigt te moeten sluiten.

In het huis wonen veelal hoog opgeleide alleenstaande mensen. Ze willen graag blijven leven zoals ze altijd hebben geleefd, met tofu en helemaal veganistisch of - vanwege de eiwitten - vegetarisch en daarom een klein beetje tolerant jegens wat zuivel, een beetje varkensvet en wat ei.

Bungalows en appartementen verliezen keuken
Felixoord ligt in Oosterbeek, vlakbij Arnhem. Het huis dreigt te moeten verdwijnen om twee redenen. Het rijk vergoedt alleen nog verpleging. Dat is op te lossen door de leegkomende kamers te verhuren. Achterstallig onderhoud zorgt er echter voor dat er eerst € 1,5 miljoen geïnvesteerd moet worden. Dat maakt het weinig aantrekkelijk. En daardoor komt een cascade op gang. Om het verzorgingshuis heen staan vijftig bungalows en appartementen voor 55-plussers die door het mogelijk verdwijnen van het verzorgingshuis hun centrale keuken dreigen te verliezen.

Betrokkenen denken dat het huis in een behoefte voorziet omdat het aantal vegetariërs in ons land toeneemt. En toch zijn er tot op heden nog geen mensen die in Felixoord willen investeren, zo suggereert de reportage.

Fotocredits: Felixoord
Dit artikel afdrukken