Dierenrechtenactivisten 'ontdekten' dat Matthew en Terces Engelhart, al 40 jaar vegetarisch en veganistisch, anderhalf jaar geleden (!) in een blogpost meldden dat zij weer vlees waren gaan eten. Op hun Californische Be Love Farm houden ze inmiddels weer zelf dieren, die ze zelf slachten en eten.

Dierenactivisten reageren fel. De sociale media staan bol van de berichten tegen de restaurants. Er is een speciale boycot Facebookpagina opgericht. Op restaurantbeoordelingssite Yelp barst het van de slechte beoordelingen. Demonstranten verzamelen zich bij de restaurants met borden met leuzen als "geen enkel dier is dankbaar om te sterven."

Het doet ons verdriet dat mensen zich zó verraden voelen door keuzes die wij in de privacy van ons huis maken, dat het oploopt tot tot bedreigingen op ons leven
De Engelharts hebben zelfs doodsbedreigingen ontvangen.

'Regeneratieve landbouw': geen landbouw zonder dieren
Engelhart liet via de media weten dat de stap om weer vlees te gaan eten ingegeven is door de natuur zelf. Op de Be Love Farm doen ze aan 'regeneratieve landbouw'. "We zijn begonnen met het observeren van de natuur en wat we zagen is dat de natuur niet bestaat zonder dieren", zegt hij. Het stel is ontmoedigd over de gewelddadige reacties. "Mensen vertonen kuddegedrag. Het doet ons verdriet dat mensen zich zó verraden voelen door keuzes die wij in de privacy van ons huis maken, dat het oploopt tot tot bedreigingen op ons leven."

Het eerste Café Gratitude opende in 2004 in San Francisco en de keten breidde zich daarna verder uit in Californië. De eetgelegenheden ontvingen al snel celebrity's als Gwyneth Paltrow en Beyoncé Knowles. De cafés serveren zo'n 28.000 maaltijden per dag.
Dit artikel afdrukken