Om de hele wereldbevolking volgens de richtlijnen van het United States Department of Agriculture (USDA) te laten eten, dus een westers voedingspatroon aan te laten houden, is een extra stuk land ter grootte van Canada nodig, meldt CBC.

Dat zou blijken uit recent gepubliceerd onderzoek door de University of Guelph in het wetenschappelijke tijdschrift PLOS One. Het onderzoek gaat uit van de voedingsrichtlijnen van de USDA uit 2010. Wie deze voorschriften volgt, leeft al een stuk minder land-intensief dan de gemiddelde Amerikaan. Maar het moet dus nog beter, want zoveel extra grond is er niet. Meer fruit en groente, meer eiwitten uit planten en minder uit dieren, en tot slot minder verspilling van voedsel. De onderzoekers bepleiten een bredere blik op voeding dan gezondheid alleen. Omdat er niet genoeg is voor het meest wenselijke eetpatroon, zullen milieu-argumenten en de duurzaamheid van landbouwmethoden in berekeningen over wat mensen het beste kunnen eten moeten worden betrokken. Dit geldt met name voor de inname van eiwitten; zeker vlees, zuivel en eieren zijn straks te schaars omdat dat extra Canada er niet is.
CBC - There isn't enough land to grow all the food we'd need for the world to follow the USDA-recommended diet | CBC News
  • Deel
Druk af