Unilever Food Services is serieus in de aanpak van het terugdringen van voedselverspilling in de professionele keuken. Daar zou de verspilling met eenvoudige ingrepen tot 90% kunnen worden teruggedrongen, stelt het voedingsconcern. Dat levert bovendien een financiële besparing op: "een ton weggegooid keukenafval kost zo’n 2.000 euro aan verwerking en belastingen."

Om vast te stellen hoeveel eten er in de vuilnisbak verdwijnt, hielden 4 Nederlandse, 4 Belgische en 1 Franse kok dat bij in het kader van een test van het 'Wise up on Waste'-programma. Zo kwam de chef van een rusthuis erachter dat hij twee keer zoveel weggooide als hij oorspronkelijk dacht. Hij had geen rekening gehouden met het eten dat overbleef op de borden van zijn gasten.

Unilever hecht veel waarde aan het terugdringen van voedselverspilling. Uit een onderzoek onder 4000 mensen in 8 landen kwam dat "66% van de westerse bevraagden het belangrijk vindt te weten wat er met het voedselafval gebeurt. In China, Brazilië en Turkije stijgt dat zelfs boven de 90%", schrijft RetailDetail.
Dit artikel afdrukken