De nieuwe taxi-app Uber startte in de VS met een test om ook boodschappen te bezorgen via de taxi om die nog efficiënter in te kunnen zetten. Dat maakte het bedrijf augustus jl. bekend. De test is inmiddels voorbij en het resultaat is een stille sluiting van de winkel Corner Store. Die was door Uber opgericht om ca.100 items uit eigen inkoop te kunnen bezorgen in Washington. Dat meldt Venture Beat.

Duurder
Of Uber doorgaat op een andere manier is nog niet duidelijk. Het bedrijf zegt dat het heeft geleerd wat consumenten fijn vinden en wat ze niet waarderen. De Uber-boodschappen waren een beetje duurder. In welke vakje dat aspect hoort maakt Uber niet duidelijk. Wel blijft Uber zijn pakjesbezorgdienst in opdracht van derden voortzetten. Die dienst draagt de naam UberRush en bestaat reeds sinds april vorig jaar.

Google springt over Uber heen
Eerder deze week kwam het bericht dat Google zelfrijdende taxi's zou willen gaan inzetten. Daarmee zou Uber alweer verleden tijd zijn, speculeerden diverse media vervolgens. Volgens Ars technica zijn al die geluiden veel te voorbarig en wilde Google alleen maar gaan testen met zelfrijdende taxi's in een testomgeving om te zien of het werkt. Als het echter werkt, laat de wereld van de app-techniek zich niet remmen door experimenten om meteen verder te gaan. Zoveel is inmiddels wel duidelijk.

Overigens: het nieuws dat Google in New York City met onbemande schone taxi's zou gaan rijden is al sinds begin vorig jaar in omloop. Inhabitat.com maakte zelfs al een stel gefotoshopte foto's van de deal die burgemeester De Blasio zou hebben gesloten met Google om van 'het gedoe met ruige taxichauffeurs' in de stad af te zijn.

Fotocredits: Google taxi, zoals 'gefotografeerd' door inhabitat.com
Dit artikel afdrukken