Bij het onderzoek dat zich richtte op afvallen met diabetes, kregen 54 (diabetische) vrijwilligers dagelijks 1.700 calorieën voorgeschoteld. Ze kregen ofwel een ontbijt en lunch, of zes maaltijden verdeeld over de dag. De 2 eetmomenten per dag zorgden voor meer gewichtsverlies dan de 6 eetmomenten, maar ook voor een lagere bloedsuikerspiegel. Opvallend was dat de mensen die twee keer per dag aten minder honger hadden dan de mensen die 6 keer per dag aten en iedere keer niet voldaan van tafel opstonden.
Dit resultaat sluit aan bij eerdere onderzoeken die aantoonden dat minder, maar grotere maaltijden efficiënter voor het lichaam zijn dan de hele dag door eten. Maar voor het diabetes-dieetadvies op de schop gaat, is toch nog wel meer onderzoek nodig, schrijft De Morgen.
Op 6 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Dat zie ik met mijn moeder ook, die eet 's middags warm en 's avonds wat fruit en ondanks dat ze heus wel snoept, ik weet dat ze vandaag een eierkoek met slagroom op heeft, is haar suiker toch elke keer rond de 6,5-7 en dat is lager dan in de tijd dat ze ook 's ochtends iets at.