Hoe kunnen we de groeiende wereldbevolking op een duurzame en gezonde manier van voldoende voedsel blijven voorzien? En hoe zorgen we dat consumenten nieuwe voedseloplossingen ook accepteren? Wetenschappers van het onderzoeksgebied Future Food Utrecht van de Universiteit Utrecht en diverse maatschappelijke organisaties houden zich met dit soort thema’s bezig vanuit een groot aantal verschillende invalshoeken.

Programma
Prof. dr. Marca Wauben van de faculteit Diergeneeskunde opent de Themadag ‘Future Food’. Na de opening zijn er verschillende lezingen en is er een boekpresentatie. Bezoek tussen 12.15 en 16.00 uur de informatiemarkt met informatie over een gezond, duurzaam en eerlijk voedselsysteem in de regio Utrecht. Ga in gesprek met Utrechtse onderzoekers over hun werk binnen Future Food Utrecht. Ook kun je op de informatiemarkt insectenburgers, eten dat over-de-datum is proeven, ontdek je hoeveel voedsel er weggegooid wordt in de wereld en maak je kennis met permacultuur en voedselbossen. Om 15.15 uur is er een rondleiding langs oude en nieuwe voedselgewassen in de Thematuin.

12.00 – 12.10: Opening
12.15 – 12.45: 'Moedermelk en gezondheid, door Marca Wauben
13.00 – 13.30: 'Natuurlijke afweer van planten om oogstverliezen tegen te gaan', door Ronnie de Jonge
13.45 – 14.15: 'Verband tussen hersenontwikkeling en voeding', door Caroline de Theije (onder voorbehoud)
14.30 – 15.00: 'Genetische modificatie', door Sjef Smeekens
15.15 – 15.30: Boekpresentatie ‘Polyculturen in de kas’ door Eveline Stilma, publicatie van Stichting Innovatie Glastuinbouw en het ministerie van EZ
15.45 – 16.30: Rondleiding Thematuin, oude en nieuwe groenten.

Toegang
Voor de themadag betaal je alleen de reguliere toegangskosten voor de Botanische Tuinen. Dit is €7,50 voor volwassenen. Kinderen t/m 12 jaar, houders van een Museumkaart en medewerkers en studenten van de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht hebben gratis toegang, met een U-pas is de toegang €2,50.
Meer informatie is te vinden op de website.
Dit artikel afdrukken