Brabant is dit jaar uitgeroepen tot Europese Regio van de Gastronomie. We Are Food organiseert iedere maand rondom een thema verschillende activiteiten. In september is Douwe Korting ‘Keukenchef van de maand’. Zijn doel: alle Brabanders participeren in een Herenboerderij niet ver van huis. De eerste Herenboerderij van Nederland ging in maart 2016 in Boxtel van start. Herenboeren zijn mensen die zelf verantwoordelijk willen zijn voor hun eigen eten. Ze richten een kleinschalig coöperatief gemengd boerenbedrijf op en nemen een professionele boer in dienst. Inmiddels zijn er 8 initiatieven.

Tijdens de avond zal Marjon Wijdeven van Vital Food Management, zelf ook Herenboerin, vertellen over traditionele en natuurlijke producten met een hoog gehalte aan micronutriënten. Voeding is meer dan een verzameling van goede en slechte inhoudsstoffen. Onze overgrootouders zouden gezonde voeding nog herkennen als ‘echt eten’, maar wij zijn het verband uit het oog verloren. Marjon gaat het hebben over een nieuwe benadering van vitaliteit van voeding en het belang van circulaire systemen. Er is deze avond genoeg tijd voor vragen.

Kijk voor meer informatie en aanmelding op de website.

Informatie
Datum: dinsdag 25 september 2018
Tijd: 19:30 – 21:30 uur
Locatie : De Kleine Aarde, Het Klaverblad 13, Boxtel
Prijs: Gratis
Dit artikel afdrukken