imageLizet Kruyff stuurt me zojuist een link door naar The Observer

Voedsellabelling is in het Verenigd Koninkrijk net zo ondoorzichtig als hier. Opvallend dáár is de sterke groei van Fair Trade, die sterker lijkt door te zetten dan die van Organic. Organic begint aan de overkant van het Kanaal op te gaan in zoiets als ethisch eten, Fair Food. En Fair Food gaat dan weer op in Fair Consumeren, van eten, tot overhemden en auto's. Gelukkig maakt iemand duidelijk dat eco- dan wel faire auto's een onzinnig begrippen zijn. Het is dan ook een verwarrende labelwereld, want ook BMW's heten tegenwoordig al groen. Met een Prius kun je inmiddels zelfs als geitenwollensok droog aankomen omdat je niet meer met de trein en witte fiets hoeft. Ik heb het gevoel dat er een paar dankbaar gebruik van maken ;-)
Groen vliegen, een echt Nederlands initiatief, is inmiddels alweer ontmaskerd, dus dat blijft nog even treinen of varen.

Hopelijk weet je na lezing van het artikel meer. Ik hoop persoonlijk dat het er vooral ook lekkerder van wordt.

Organic or fairtrade? Sustainable or certified? With so many labels on food, clothes and white goods, it's a miracle that we make it to the checkout before closing time. So just how useful are ethical labels to the average shopper - and which ones live up to their eco credentials? Lees verder.
Dit artikel afdrukken