Voedsel dat over de datum is wordt vaak door een vergister omgezet in groene stroom of gas. De overheid subsidieert dat uit milieuoverwegingen. Maar steeds meer voedsel dat nog prima te eten is verdwijnt in die vergister, blijkt uit onderzoek van Wageningen Universiteit. Sinds 2010 is deze hoeveelheid gestegen van ten minste 72 miljoen kilo tot minimaal 150 miljoen kilo in 2015. En dat is niet de bedoeling, zei staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken gisteravond in de uitzending van onderzoeksprogramma De Monitor. Van Dam: “Het moet niet zo zijn dat subsidie die wij geven ertoe bijdraagt dat het voor bedrijven lucratiever is om het voedsel naar de vergister te sturen, in plaats van het zelf her te gebruiken”. Van Dam pleit voor onderzoek naar de hoeveelheid nog eetbaar voedsel dat in de vergister terechtkomt. Ook wil hij weten of aanpassing van de subsidieregeling nodig is. Dat meldt de Levensmiddelenkrant.
LMK - Van Dam: ?Stop goed voedsel niet in vergister'
Reageer
  • Deel
Druk af