Zo overleefde ze op Cola light, omdat Karl Lagerfeld dat ook doet. Ze klopte rauwe eieren door warme melk, omdat dit het ontbijt van Marilyn Monroe was. "Ik begrijp nu waarom Monroe het leven zo zwaar vond", aldus Harrington.

Voor haar boek Ik wil wat zij heeft probeerde de schrijfster veertien diëten van sterren uit, schrijft De Standaard. Een paar hoogte- en dieptepunten illustreren wat beroemdheden zich aan doen omdat ze denken er mooier, sterker, fitter of slanker door te worden. Of omdat het gewoon lekker is.

Falafel van zaden en wortels
Harrington leed onder de heerlijke pasta van Sophia Loren. Loren maakte veel, maar at er vrijwel niets van. Uiterst frustrerend, vond ze dat. Ook Victoria Beckham dreef haar tot wanhoop. Haar ‘Five Hands’ dieet – vijf handenvol voedsel per dag – liet haar maag te hard knorren. Voor het alkalinedieet dat Beckham daarnaast gebruikt, bleek ze te weinig ervaren in de keuken. De sojabonenbouillon en falafel van zaden en wortels liepen op mislukkingen uit. Drie dagen waren genoeg om Beckham aan de dijk te zetten.

Spieren kweken met Madonna
De super gedisciplineerde Madonna doet granen, eieren, zuivel, suiker en vlees in de ban. Op de vis en groenten die ze wel eet, raakte Harrington vet kwijt, maar de spieropbouw die Madonna's work-out DVD oplevert, zorgt voor stilstand op de weegschaal.

Taylor’s steak met pindakaas
Er viel ook te genieten. Het dagelijkse dieet van Gwyneth Paltrow bestaande uit groenten, kruiden en verse vis bevielen Harrington prima. Een nadeel vond ze de prijs. Paltrows voedingspatroon kost zo'n 140 euro per persoon per week.

Elizabeth Taylor bleek er curieuze eetgewoonten op na te houden. "Ze at het walgelijkste voedsel dat ik ooit gezien heb", schrijft Harrington. Steak met pindakaas en tonijn met tomatenpasta, appelmoes en dikke klodders mayonaise waren dagelijkse kost. "Ik denk dat Liz echt altijd dronken was", is dan ook haar conclusie.

Efficiënt diëten met Beyoncé
De meest geslaagde dieetgewoonten om af te vallen, blijken die van Beyoncé. Zij liet Harrington 4,5 kilo afvallen in tien dagen met haar citroensapkuur: water, citroensap, ahornsiroop en cayennepeper. Ook Beyoncé's proteïnedieet blijkt effectief: ‘s ochtends eiwitten, ‘s middags kalkoen met kappertjes, komkommers als snack en sashimi als avondeten deden Harrington - vooruit, in combinatie met twee uur per dag sporten - de laatste pondjes verliezen.

Fotocredits: ‘Marilyn in Chicago’ Phil Roeder
Dit artikel afdrukken