image

Als je het filmpje ziet dat ervan gemaakt is op koffiegek dan kan ik niet anders dan een diepe buiging maken voor zoveel kennis van zaken. Een genot om te zien!

Liesbeth Sleijster is op de Wereldkampioenschappen voor barista’s in het Deense Kopenhagen geëindigd op een verdienstelijke derde plek, de hoogste klassering voor een Nederlander ooit. Het WK werd gewonnen door de Ier Stephen Morrissey. De Nederlandse koffiezetster ging vorige week na de voorronde met 52 deelnemers als één van de zes finalisten door. Ze is de eerste Nederlandse barista die daarin slaagt.

In de voorronde haperde Sleijster nog licht, maar de finale verliep soepel en Sleijster was duidelijk meer relaxed, schrijft Koffiegek.nl.

In die finale behaalde Sleijster 694,5 punt, en bleef daarmee zeer nipt Daniel Remheden uit Zweden voor. Remheden eindigde met 693 punten als vierde. Verder liet Sleijster in de finale ook Michael Yung uit Canada en Soren Stiller Markussen uit gastland Denemarken achter zich.

Morrissey kreeg 738,5 punt en is daarmee de beste van de wereld. David Makhin uit Australië eindigde als tweede vlak achter Morrissey met 733 punten.

Vorig jaar won Sleijster het NK, en nu mag ze zich tot de top-drie van de wereld rekenen. De regerend Nederlands kampioen is Sander Schat.

Eerdere deelnemers aan het WK barista voor Nederland waren onder meer Rose van Asten (2007) en Donar Theunissen (2005) en Jeroen Veldkamp (2003). Geen van hen bereikte de finale.


bron: missethoreca.nl
Dit artikel afdrukken