Dat zegt de voorzitter van de Russische Staatsdoema voor landbouwaangelegenheden Nikolai Pankov in een bericht van persbureau ITAR-TASS.

Geen zorgen, meer werkgelegenheid
Volgens Pankov produceert Rusland “95% van de kip en 70% van het varkensvlees" dat het opeet. “We kunnen onszelf volledig voorzien van de basis levensmiddelen in alle richtingen", voegde hij er aan toe. De in verband met de Oekraïne-crisis opgelegde sancties zullen het de agro-industriële sector alleen maar versterken door o.a. de werkgelegenheid te verbeteren. De Russische leiding maakt zich dus geen zorgen dat de sancties ertoe gaan leiden dat het land niet genoeg meer te eten heeft en verwacht bovendien een versnelde ontwikkeling van de eigen landbouw.

Appels uit China
Volgens Pankov gaat Rusland dit jaar de geplande hoeveelheid graan oogsten en zal het land ook zijn exportafspraken kunnen nakomen. De ban op Pools fruit doet de parlementariër met een schouderophalen af: "Er zijn verschillende alternatieven voor deze niet echt heel grote Poolse leveringen." Zo produceert China ook heel veel appels, suggereert Pankov.
Dit artikel afdrukken