De Russische boycot van agrarische producten dreigt tot overschotten aan groenten en fruit te leiden. Monny Querido van de Voedselbank weet een uitstekende bestemming voor deze verse producten: de Voedselbanken in Nederland.

In plaats van producten door te draaien en te vernietigen, wat pure voedselverspilling is, kunnen ze aangeleverd worden bij de 150 vestigingen van de Voedselbank in Nederland. Daarmee kunnen wekelijks 85.000 tot 100.000 van de armsten in onze samenleving geholpen worden.

'Eten is om op te eten en niet om weg te gooien'
Volgens Querido kan het fijnmazige netwerk van de Voedselbanken de logistiek van een dergelijke operatie prima aan, en volstaat een telefoontje naar de Voedselbanken (contactgegevens via de website) om te kijken op welke manier producten ter beschikking gesteld kunnen worden. Querido op BNR (in het bronartikel is het interview beluisteren): "Dus ik roep alle producenten van groente en fruit en mensen die last hebben van de Russische boycot om te kijken of ze verstandig met dit probleem om te gaan. Eten is om op te eten en niet om weg te gooien."

De voedselbanken zijn te benaderen via www.voedselbankennederland.nl.
Dit artikel afdrukken