PERFORMANCE
Samen werkten al deze partners aan PERFORMANCE, PERsonalised FOod using Rapid MAnufacturing for the Nutrition of elderly ConsumErs. Op YouTube staat een filmpje waarin het concept uitgelegd wordt:
Was het concept eerst nog op de zorgmarkt gericht (zoals ook in het filmpje te zien valt), inmiddels streeft Smoothfood ook naar productie op industriële schaal. Daarmee zou het voor ouderen mogelijk moeten worden langer zelfstandig kunnen blijven wonen.
Revolutie in de voedingsmiddelenindustrie
Volgens Matthias Kuck van Biozoon kan het concept niet alleen het leven van ouderen met eetproblemen veranderen, maar ook een revolutie betekenen in de voedingsindustrie in het algemeen: "Onze technologie zal het ooit mogelijk maken kosten en tijd in het voedselproductieproces te besparen. Als je bijvoorbeeld chocolaatjes maakt en je wilt van vierkante op rechthoekige overgaan, dan moet je je hele productielijn opnieuw instellen", zegt hij op FoodNavigator. Met een printer doe je dat met een paar drukken op de knop.
Verse ingrediënten, andere textuur
Met de technologie zit het wel goed. Kuck ziet eigenlijk maar één groot struikelblok: het is lastig mensen er van te overtuigen dat producten uit de printer op basis van verse ingrediënten en zonder chemische of andere toevoegingen zijn gemaakt. Het enige dat anders is aan Smoothfood, is dat je er niet meer op hoeft te kauwen.
Fotocredits: TNO
Op 11 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
""Met de technologie zit het wel goed. Kuck ziet eigenlijk maar één groot struikelblok: het is lastig mensen er van te overtuigen dat producten uit de printer op basis van verse ingrediënten en zonder chemische of andere toevoegingen zijn gemaakt""
Dat is idd al meteen wat ik denk, maar dan in de term van: Ach, die mensen zijn al zo oud, zijn toch al haast dood, dan kan je ze gerust "vergif" te eten geven.......want wat voor ingrediënten, ontdaan van al hun gezonde voedingsstoffen, worden er dan gebruikt.......