De nieuwe cola heet Pepsi Special en wordt in een zwart en gouden fles met fraaie rondingen op de markt gebracht. Forbes merkt fijntjes op dat de fles in het bijzonder jonge mannen die graag slank willen blijven moet aanspreken. De vormgeving 'brengt de luxe en verfijning over die onlosmakelijk verbonden zijn met het kunnen voorkomen van gewichtstoename door cola weg te klokken'.

De Japanse Pepsi Special bevat dextrine, een in water oplosbare voedingsvezel die de darmpassage van voedsel bevordert. Eerder dit jaar introduceerde de Japanse frisdrankenfabrikant Kirin een cola met dextrine, met de marketingclaim dat het een 'vetblokkerende frisdrank' is. PepsiCo heeft voor de nieuwe cola zelfs het overheidskeurmerk FOSHU verworven, hetgeen inhoudt dat het een aantoonbaar effect op de gezondheid heeft.

Japan is voor PepsiCo wel vaker de proeftuin voor nieuwe dranken. Zo hebben ze er hartige watermeloendranken op de markt gebracht, en Pepsi Komkommer. Melk met aardbeien vinden wij niets bijzonders, maar Japanners wel. Nu is er dus ook Cola met vetblokkerende werking. Zou het ook lekker zijn?

Fotocredits: website Suntory, de nieuwe Pepsi Special.
Dit artikel afdrukken