Potjes Olvarit bevatten nu nog mengsels van verschillende soorten groenten en fruit. Dat levert vlak smakende prutjes op met een uniforme structuur. Door de groentes apart aan te bieden zou het later minder moeite moeten kosten om het kind groente te laten eten.

Leanne Olivier van Nutricia Research zegt in het AD: “We laten de kinderen telkens met één smaak per keer kennismaken. Na enkele maanden wordt de inhoud van de potjes wat 'complexer'. Maar ook dan is nog altijd één groente prominent aanwezig.”

Het Voedingscentrum is blij met de nieuwe receptuur. Els Dijkstra: “Wij zeggen al jaren dat je kinderen aan één specifieke smaak moet laten wennen. Dus ik ben blij verrast dat Nutricia dit nu opeens doet. Het zou mooi zijn als dit ertoe leidt dat kinderen meer groente gaan eten."

Jan Sobecki, chefkok en auteur van het kookboek Culibaby, is blij dat Olvarit stopt met die mengelmoes van groente, maar hij is geen voorstander van potjes uit de supermarkt. “Hoe moeilijk is het om zelf even een stukje bloemkool te koken voor je kind. Mijn zoon krijgt elke dag een papje, gemaakt door pap."
Dit artikel afdrukken