De Franse hypersupermarktketen E.Leclerc opent een voetgangers-'drive' in Parijs. Op die manier wil de super het in Frankrijk populaire systeem van 'drives' - pick-up points bij een grote hypermarkt waar je met de auto even langswipt - ook voor de Parijse binnenstadsbewoners beschikbaar maken. Er zijn al voetganger-drives van Leclerc in steden als Lille en Reims.

De eerste E.Leclerc Relais komt op de avenue de Clichy en bestaat uit een 50m2 grote ruimte waar Parijzenaars hun online bestelde boodschappen kunnen afhalen voor ze de metro naar huis nemen. In Le Figaro zei topman Michel-Édouard Leclerc: "Tien jaar geleden geloofde ik niet dat het lageprijzenaanbod van E.Leclerc mogelijk was in Parijs, gezien de exploitatiekosten van winkels. Maar vandaag de dag kan het goedkoper zijn om aan een gebouw te leveren dan in een winkel te verkopen." Sinds dit voorjaar biedt Leclerc daarom ook de bezorgservice Chez Moi Leclerc aan in Parijs.

De slag om de Parijse voetganger via de online bestelkanalen is al langer aan de gang: concurrent Carrefour, ook een hyperformule, opende al een tiental 'click&collect'-afhaalpunten voor voetgangers, Intermarché doet het met afhaalautomaten en Monoprix doet aan thuisbezorging in samenwerking met Amazon.
Le Figaro - Leclerc accélère son offensive pour s'imposer à Paris
  • Deel
Druk af