Hoewel het door de opmars van internet voor Nederlanders in het buitenland veel makkelijker is geworden om typisch Hollandse producten te kopen, maakt maar twaalf procent van de ondervraagden daar gebruik van. Driekwart bakt of kookt producten die zich daarvoor lenen liever zelf. Jongeren maken graag iets simpels als chocolademelk, de ouderen wagen zich aan ingewikkelder producten als kroket of kerststol. Ook maakt een kwart van de emigranten nog wel eens poffertjes.
Is dit nou ons erfgoed of deugde de vragenlijst niet?
bron: nieuws.nl
Op 30 november krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ja dat klopt!
De multinationals zijn allomtegenwoordig, bij veel supermarkten hier liggen dezelfde producten in de schappen alleen zijn ze vaak in een ander jasje gestoken....
Angela, 'hier' is in Spanje?
Wat ik eerlijk gezegd mis uit Nederland is appelstroop, en voor als ik iets wil bakken; basterdsuiker. Kroketten kennen ze hier wel alleen met andere smaken (ham, kaas of garnaal)en ze zijn kleiner, die Nederlandse joekels vindt men hier maar vreemd. Goudse kaas en een aantal andere Nederlandse kazen zijn wel te krijgen. En hagelslag wordt hier veelal gebruikt als taartversiering....
Zelfgemaakte kroketten van soepvlees. Mijn moeder heeft ze vroeger wel eens gemaakt; heerlijk. Die melige gevallen die je tegenwoordig koopt zijn smerig en veel te zout.
haha ja dit is ons erfgoed!
je zou zeggen, mens leer kroketten maken maar dat is blijkbaar niet de bedoeling. volgens mij zijn dit van die producten die je via websites wel kunt bestellen. dat je dan een pakje hagelslag voor een euro of 10 in huis haalt.