Terwijl je eet of drinkt, laat The Right Cup geurstoffen vrijkomen. Geur bepaalt voor 80% je smaaksensatie. Van dat gegeven maakten de ontwerpers gebruik voor een designbeker die 'fruitsap' van gewoon water maakt.

100% natuurlijk
De beker helpt je de benodigde 8 glazen water per dag te drinken, aldus PSFK. Hij bevredigt je hunkering naar zoete gearomatiseerde drankjes. Je denkt dat je een zoet fruit sapje drinkt, maar je drinkt 100% natuurlijk water.

Ontwerp
De ontwerpers gebruikte een Encapsulated Aroma Release technology. De beker heeft een geurende binnenrand waaruit aroma's vrijkomen. Je houdt hem dicht bij je neus als je drinkt. Zo komt het aroma in je neus terecht terwijl je het water uit de beker doorslikt. Je hersenen pikken het signaal van de geur op en zo 'proef' je een fruitsmaak. De smaak zou meer uitgesproken worden als je de beker vaker gebruikt. Dit komt omdat je hersenen doorbouwen op eerdere ervaringen.Elke beker heeft een ‘houdbaarheid’ van 6 maanden. Daarna wordt de smaakafgifte te zwak. Je bewaart hem ondersteboven, zodat de aroma’s niet ontsnappen. De Right Cup komt eerst in de smaken Citroen-Limoen, Sinaasappel, Gemengde Bessen en Appel, maar de ontwerpers beloven meer. Binnenkort start de crowdfunding voor het project.

Fotocredits: The Right Cup via Facebook
Dit artikel afdrukken