Hoe durf, geloof in je product en ondernemingslust je vooruit kan helpen. Mooi succesverhaal van een slager die terugvecht!!

Slager Paul Wijffels vond een aantal jaren geleden een mooie locatie in een van de beste winkelstraten van Middelburg. Hij wilde echter meer dan alleen een slagerij. De ondernemer zou graag een versmarkt openen. Toen het pand van zijn buurman leeg kwam, zag de Zeeuwse slager zijn kans schoon. Samen met een architect en een retailspecialist werden plannen gemaakt. Wijffels huurde het hele pand en vond vier ondernemende versspecialisten die ruimte van hem wilden huren en zo ontstond in Middelburg een Verspassage.

De Verspassage werd een succes en de slagerijomzet maakte een geweldige groei door. De slagerij is uitgegroeid tot een smakelijke eetwinkel met hoogwaardige maaltijden, een mooi assortiment tapas, streekgebonden artikelen, internationale vleeswaren, maar ook zelfgemaakte producten zoals traditioneel gerookte rookworsten en grilproducten.

Wijffels is niet alleen trots op zijn slagerij. "Een versmarkt runnen is echt niet gemakkelijk, je moet leren geven en nemen. Je hebt te maken met collega-ondernemers die soms niet op dezelfde lijn zitten. In de loop van de tijd is er ook wel afscheidgenomen van een ondernemer omdat het gewoon niet paste. Dat is lastig maar die beslissing moet je wel met elkaar durven nemen."

Vijf gouden regels van Paul Wijffels
• Bespaar nooit op je locatie. Ga voor de beste.
• Werk hard en investeer je winst in de zaak.
• Kies voor positief ingestelde medewerkers en houd van ze.
• Lever de beste kwaliteit en reken de prijs die daar bij hoort.
• Maak persoonlijk contact met je klanten en laat ze vertellen wat zij willen eten.bron: Bakkerswereld met dank aan foodholland
Dit artikel afdrukken