Slager Paul Wijffels vond een aantal jaren geleden een mooie locatie in een van de beste winkelstraten van Middelburg. Hij wilde echter meer dan alleen een slagerij. De ondernemer zou graag een versmarkt openen. Toen het pand van zijn buurman leeg kwam, zag de Zeeuwse slager zijn kans schoon. Samen met een architect en een retailspecialist werden plannen gemaakt. Wijffels huurde het hele pand en vond vier ondernemende versspecialisten die ruimte van hem wilden huren en zo ontstond in Middelburg een Verspassage.
De Verspassage werd een succes en de slagerijomzet maakte een geweldige groei door. De slagerij is uitgegroeid tot een smakelijke eetwinkel met hoogwaardige maaltijden, een mooi assortiment tapas, streekgebonden artikelen, internationale vleeswaren, maar ook zelfgemaakte producten zoals traditioneel gerookte rookworsten en grilproducten.
Wijffels is niet alleen trots op zijn slagerij. "Een versmarkt runnen is echt niet gemakkelijk, je moet leren geven en nemen. Je hebt te maken met collega-ondernemers die soms niet op dezelfde lijn zitten. In de loop van de tijd is er ook wel afscheid
Vijf gouden regels van Paul Wijffels
• Bespaar nooit op je locatie. Ga voor de beste.
• Werk hard en investeer je winst in de zaak.
• Kies voor positief ingestelde medewerkers en houd van ze.
• Lever de beste kwaliteit en reken de prijs die daar bij hoort.
• Maak persoonlijk contact met je klanten en laat ze vertellen wat zij willen eten.
bron: Bakkerswereld met dank aan foodholland
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Zeker, het is de moeite om de tentoonstelling te gaan bekijken waard, want nooit eerder zijn van deze grootse opgravingen zoveel mooie spullen bij elkaar te zien. De Vikingen zijn trouwens niet de enige reden van het verdwijnen van Dorestad, daar heeft het verzanden/het zoeken van een nieuwe bocht van de Kromme Rijn ook wel een rol bij gespeeld. Geheel off topic, dat wel ;-).
Ja Lizet je hebt gelijk. Ik was veel te snel in mijn oordeel en zal voortaan beter lezen! Mooie geschiedenis trouwens als je er wat op doorzoekt. Erg veel "rive" is die kromme rijn niet meer (dat was in 719 vast anders) maar wel een prachtig gebied trouwens!
Nee neef A.H. Wijk-Dorestad ligt op de linkeroever van de Kromme Rijn die zich daar uit de Lek afsplitst. Dat staat er ook, als je goed leest. Pak de oude kaart er even bij, of ga even in Leiden langs de tentoonstelling in het RMO, dan zie je wat ik bedoel.
Jaren geleden bestond in mijn dorp ook een soort verspassage: goede groentenboer en goede slager en ook nog wat vers brood, allemaal in een soort grote open winkel. Ideaal gelegen, tegenover de super, je reed zo naar binnen met je winkelkar en dat deed dan ook iedereen. Toch ook al weer jaren geleden verdwenen: failliet, te duur, niet gered. Kennelijk kunnen ze toch niet leven van die klanten die alleen op feestdagen naar de groentenboer en slager gaan en de rest van het jaar de groenten en vlees bij de Lidl kopen en zelfs hun wijn daar goedkoop gaan kopen, al dan niet in BIB.
En toch wil de gemiddelde consument niet 4 keer keuvelen en trutten met de groenteboer en slager. Ik merk dat het inderdaad een trend is, dat ongevraagd vertellen wat je met je aankopen moet/kunt doen. Allemaal leuk en aardig, maar dat werkt dus alleen maar voor die happy few die er ook het geld voor (over) hebben.
En ik denk dat Nick's vriendenkring niet reprensentatief is, zeker niet voor de Nederlandse situatie.