Slager Paul Wijffels vond een aantal jaren geleden een mooie locatie in een van de beste winkelstraten van Middelburg. Hij wilde echter meer dan alleen een slagerij. De ondernemer zou graag een versmarkt openen. Toen het pand van zijn buurman leeg kwam, zag de Zeeuwse slager zijn kans schoon. Samen met een architect en een retailspecialist werden plannen gemaakt. Wijffels huurde het hele pand en vond vier ondernemende versspecialisten die ruimte van hem wilden huren en zo ontstond in Middelburg een Verspassage.
De Verspassage werd een succes en de slagerijomzet maakte een geweldige groei door. De slagerij is uitgegroeid tot een smakelijke eetwinkel met hoogwaardige maaltijden, een mooi assortiment tapas, streekgebonden artikelen, internationale vleeswaren, maar ook zelfgemaakte producten zoals traditioneel gerookte rookworsten en grilproducten.
Wijffels is niet alleen trots op zijn slagerij. "Een versmarkt runnen is echt niet gemakkelijk, je moet leren geven en nemen. Je hebt te maken met collega-ondernemers die soms niet op dezelfde lijn zitten. In de loop van de tijd is er ook wel afscheid
Vijf gouden regels van Paul Wijffels
• Bespaar nooit op je locatie. Ga voor de beste.
• Werk hard en investeer je winst in de zaak.
• Kies voor positief ingestelde medewerkers en houd van ze.
• Lever de beste kwaliteit en reken de prijs die daar bij hoort.
• Maak persoonlijk contact met je klanten en laat ze vertellen wat zij willen eten.
bron: Bakkerswereld met dank aan foodholland
Zeker, het is de moeite om de tentoonstelling te gaan bekijken waard, want nooit eerder zijn van deze grootse opgravingen zoveel mooie spullen bij elkaar te zien. De Vikingen zijn trouwens niet de enige reden van het verdwijnen van Dorestad, daar heeft het verzanden/het zoeken van een nieuwe bocht van de Kromme Rijn ook wel een rol bij gespeeld. Geheel off topic, dat wel ;-).