Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, neemt het Amerikaanse Grubhub over. Daarmee ontstaat het grootste maaltijdbezorgbedrijf ter wereld buiten China. Het overgrote deel van de aandeelhouders van Grubhub stemde donderdag voor de overname.

Met het vrijwel unanieme akkoord (99,98%) van de GrubHub-aandeelhouders is een jaar na aankondiging de samensmelting een feit en komt de American Dream van de oprichter en topman Jitse Groen uit.

Volgens de Nederlandse topman van het Nederlands-Britse bedrijf is schaal cruciaal om in de bezorgmarkt te overleven, het is eten of gegeten worden. Zo nam Groen eerder het Duitse Delivery Hero en Britse Just Eat over.

De bezorgkoning vindt het belangrijk om de grootste te zijn en dat is Takeaway nu buiten China.

Groen neemt de Amerikaanse concurrent over voor $7,3 miljard (€6,4 miljard) en krijgt er 31 miljoen klanten bij. Daarmee wordt de nieuwe combinatie niet meteen de grootste maaltijdbezorger in de VS, aldus het AD. Dat is DoorDash met een aandeel van 43%. Het marktaandeel van GrubHub ligt op 23%, ongeveer evenveel als de andere concurrent UberEats (22%). Die laatste had ook belangstelling om GrubHub over te nemen, maar greep ernaast. Het hoofdkantoor van Just Eat Takeaway blijft in Amsterdam.

RTLnieuws - Takeaway zet definitief voet aan de grond in de VS: overname Grubhub rond
  • Deel
Druk af