Mei Plasticvrij, het Belgische burgerinitiatief om plasticoverlast door zwerfafval te verminderen, gaat gewoon door, ondanks de coronacrisis. De initiatiefnemers vinden de lockdown-situatie juist bij uitstek geschikt om de campagne dit jaar weer te voeren. “Het is meer dan ooit toepasselijk nu”, aldus de initiatiefnemers in de Standaard.

“De hoeveelheid zwerfvuil stijgt schrikwekkend tijdens de quarantaine. Plastic lijkt terug van weggeweest, omdat het hygiënischer voelt – ook al is bewezen dat het virus langer leeft op plastic dan op textiel of karton”, aldus de initiatiefnemers. De NRC heeft het zelfs over de serieuze mogelijkheid van een 'coronaplasticexplosie': de consument vraagt uit hygiëne-overwegingen om meer plastic, er wordt meer - in plastic verpakt - voedsel gekocht en de medische sector heeft meer plastic nodig voor apparatuur en beschermingsmiddelen.

Mei Plasticvrij wordt sinds 2018 georganiseerd en is een initiatief van 3 Belgische vrouwen. In de maand mei delen de initiatiefnemers via sociale media en hun website tips om minder plastic te gebruiken.
De Standaard - Mei ondanks lockdown toch opnieuw Plasticvrij
  • Deel
Druk af