tom hage

tom hage

an-architectuur, mosselvisser en export cardriver

Publieke contactgegevens

Biografie

Drijfveren

Ik ben als mens, architect, ruimtelijk ontwerper en onderzoeker altijd geïnteresseerd geweest in relatief tijdloze en dus levensvatbare structuren om vanuit een flexibele, gebruiksvriendelijke en...

Drijfveren

Ik ben als mens, architect, ruimtelijk ontwerper en onderzoeker altijd geïnteresseerd geweest in relatief tijdloze en dus levensvatbare structuren om vanuit een flexibele, gebruiksvriendelijke en duurzame benadering voort te bouwen op wat er is door middel van hergebruik en transformatie. Binnen en naast het huidige economische systeem zou je zo een zelfvoorzienend netwerk kunnen weven van territoria op de meest ultieme locaties in stad, platteland en “woeste” natuur, die samenwerken, in hoge mate autarkisch en duurzaam zijn en vooral gastvrij. Mijn wens (op termijn): het opzetten van een ontwikkelingsbedrijf dat zich bezig houdt met het begeleiden van individuen en groepen bij de financiering, ontwikkeling, realisatie en exploitatie van duurzame projecten. Het opnemen van bestaande objecten en verkennen van de ruimtelijk programmatische mogelijkheden in relatie tot locatie, ruimtelijk beleid, budget en planning behoort tot wat ik nu te bieden heb.


Lopende projecten / huidige bezigheden

Sedert 2003 woon en werk ik op het eiland Schouwen-Duiveland na meer dan 20 jaar als zelfstandig werkend architect in Rotterdam gewerkt te hebben aan de meest uiteenlopende projecten (o.a. ecowijk Ecolonia in Alphen a/d Rijn en toekomstvisie op metabolisme Randstad 2040 binnen de projectgroep GOVERA). Naast mijn werk voor architectenbureaus uit de randstad, heb ik met mijn verhuizing de bewuste keuze gemaakt mij weer veel meer te gaan richten op duurzame bouw en mogelijk duurzame ontwikkeling. De eigen woon/werkplek met ecologische moestuin fungeert daarbij als experiment. Een opdracht voor een ecologisch woonhuis in Limburg, het betrokken raken bij diverse passiefhuisprojecten en de totstandkoming van zelfopgezette ecologische woon/werk-projecten op het eiland en daarbuiten, behoren tot deze ontwikkeling evenals het kritisch volgen van nieuw te vormen ruimtelijk beleid in het buitengebied in het algemeen en dat van het mooie en kwetsbare eiland Schouwen-Duiveland in het bijzonder.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.