Op 3 juli gaf anti-vet-magiër Paul Rosenmuller in het AD toe dat hij als voorzitter van het Convenant Overgewicht drie keer per week hardloopt. "Als ik niet zoveel zou bewegen, zou ik ook veel dikker zijn." "Veel dikke mensen zitten slechter in hun vel, zijn ongelukkiger. En ze kampen vaker met chronische ziektes"" Dat moet afgelopen zijn en net als Rosenmuller zelf moet je daarom veel gaan sporten. "We moeten mensen in beweging krijgen. Gedreven door Olympische ambities moet Nederlandse kinderen over tien jaar de gezondste van Europa zijn. "

Het Voedingscentrum is het helemaal eens in de Balansdag-nieuwsbrief van vandaag . Bewegen is weliswaar geen voeding, maar ze hebben daar toch een advies over. Vandaag in de Balansdag-nieuwsbrief: "Lekker eten en uitrusten hoort bij vakantie. Maar wil je niet te veel aankomen, houddan maat en zorg toch voor wat beweging. Met een half uur luieren in een strandstoel verbrandt een persoon van 70 kilo, slechts 70 kcal per uur. Dan kun je beter iets actiefs doen." Zoals de tabel laat zien, is uitrusten zelfs een groter kwaad dan klaverjassen en is een beetje wandelen op het randje.

Het door de overheid verstrekte advies luidt dus: uitrusten in de vakantie mag, maar zeker niet langer dan een half uur.
Dit artikel afdrukken