Vanmorgen ging voor NPO radio 1 Noortje op bezoek bij de kleinschalige slachter Jan Voordouw in Woerden. Beelden zijn er niet bij, alleen een radio-opname.

NPO1 schrijft: Jan Voordouw is een slager van de oude stempel. Een beweging van minder, van beter en van een bewustere omgang met dier en vlees. Voor de vleesetende maatschappij wordt het steeds belangrijker om te weten waar vlees vandaan komt. Door de schandalen in de vleesindustrie is er meer bewustzijn gekomen. Consumenten kiezen er vaker voor om minder vlees te eten maar willen ook kennis van het lapje vlees in de pan hebben. Er komt steeds meer animo voor vlees dat op een kleinschalige manier geproduceerd is. Jan Voordouw zijn familie gaat al vijf generaties lang op deze manier te werk en Noortje neemt een kijkje in Woerden. Want varkens kun je ook liefdevol slachten!

In onze serie Leslokaal ging Linda Hakeboom vijf jaar geleden voor ons ook op bezoek bij Jan Voordouw, die onder meer slacht voor de Lindenhoff in Abcoude.


LesLokaal - de slachter from Foodlog.nl on Vimeo.Sindsdien bracht de Nederlandse grootslachter Vion ook twee filmpjes uit over de slacht van runderen en die van varkens. Ze laten het hele proces zien, net zoals wij dat bij Voordouw filmden. Als we het even bij varkens houden:


VION_Transparenzfilm PORK DEU from Vion Tierschutz on Vimeo.Vertel ons: waarom vind je de ene slacht liefdevoller of juist veel minder liefdevol dan de andere?
Dit artikel afdrukken