Waarom smaken chips beter als ze knapperig zijn? Beïnvloedt geluid de mate van bitterheid, zoetheid en zuurheid die mensen ervaren tijdens eten?

Gastrofysica
Dit soort vragen behandelen wetenschappers binnen de gastrofysica, de tak van wetenschap die de relatie tussen eten en onze zintuigen bestudeert, ofwel het genot dat we ervaren tijdens eten. Dat heeft gevolgen voor de voedselindustrie, restaurants en onze eigen ervaring met eten.

Spreker Charles Spence, hoogleraar experimentele psychologie aan de Oxford University en schrijver van het boek Gastrophysics: The New Science of Eating, is een grote naam binnen de gastrofysica.

Spence vertelt over zijn meest recente experimenten en analyseert voorbeelden uit de geschiedenis. Hij geeft handvatten voor een nieuwe multi-sensorische benadering om voedselervaringen te ontwikkelen.

Voor meer informatie over de lezing klik hier.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Informatie:
Datum: 11 februari 2019
Tijd: 20:00 tot 21:30 uur
Locatie: Academiegebouw, Broerstraat 5, 9712 CP Groningen
Prijs: normale kaart €4, Studium Generale kortingspas €2, studenten gratis

Tickets: te bestellen via deze link.
Dit artikel afdrukken