De Amerikaanse popster Lady Gaga dreigt met juridische stappen tegen de hippe Londense ijsmakers The Licktators. Volgens Lady Gaga zouden consumenten kunnen denken dat het Baby Gaga-ijs van The Licktators een officieel Lady Gagaproduct is.

Moedermelkijs
De ambachtelijke ijsmakers van The Licktators willen van geen wijken weten. Het Baby Gaga moedermelkijs is immers al sinds mei op de markt. The Licktators ontwikkelden het speciaal ter gelegenheid van de geboorte van de Britse princes Charlotte. Het recept - met moedermelk - staat zelfs op hun website.

Woordgrapjes
The Licktators zijn dol op woordgrapjes. Zo hebben zij John Lemon ijs (met lemon curd) en Jiggy Pop (met popcorn), schrijft The Independent. Voor het koninklijke baby-ijs kozen de ijsmakers voor 'Gaga'. Een woord dat gewoon in de Oxford English Dictionary staat en geassocieerd wordt met babygeluidjes.

In een verklaring melden de ijsmakers: "The Licktators stellen dat Lady Gaga noch in de reclame-uitingen, noch in de social media-uitingen rondom het Royal Baby Gaga moedermelkijs, een creatie van Nadine O’Connor, voorkomt of genoemd wordt. Ook maakt het ijs op geen enkele wijze inbreuk op het merk 'Lady Gaga'". Uitdagend voegen ze daar nog aan toe: "Wij likken geen hielen, en we worden niet gedicteerd. Maar we sturen wel een paar bakjes van ons ijs naar Lady Gaga om lekker van te genieten, als een handreiking en teken van onze goede wil."

Fotocredits: The Licktators, via Facebook
Dit artikel afdrukken