image

Een opmerking die mij uit het hart is gegrepen. Terug naar het fornuis mannen!

Eenvoudig verteerbare voeding mag dan de trend zijn die ook veel moderne chefs over de hele wereld volgen, maar koks moeten geen dokters worden. Bij het bereiden en serveren van eten gaat het vooral om plezier. Dat vindt de Franse culinair journalist Nicholas Rabaudy. Gasten beslissen zelf dat ze uit eten gaan ze mogen ze worden verwend.
De culinair journalist, die bekend staat als Michelin-kenner, was in het weekend van 11 en 12 mei te gast bij hotel The Grand in Amsterdam. In het kader van de culinaire manifestatie ‘Food, Stars en Art’ leidde hij een debat met Franse en Nederlandse sterrenkoks. Hij deed dat samen met de Frans-Nederlandse culinair expert Alain Caron.

Rabaudy verzorgde de inleiding op de discussie. Daarin gaf hij de culinaire ontwikkelingen na de Tweede Wereld Oorlog weer. De nouvelle cuisine ziet hij als de opkomst van het moderne koken.

‘In de jaren zeventig en tachtig is de echte smaak van producten belangrijk geworden. Vis smaakt echt naar vis. Daarvoor werd de vis bedekt met gratiné om te verdoezelen dat de ingrediënten niet vers waren’, aldus Rabaudy.


bron: horecamisset

Dit artikel afdrukken