De lezers van foodlog kozen deze week voor het uitzoeken van die ene ster van Albert Heijn's Puur & Eerlijk vleeskuiken. AH noemt het een scharrelkip.
Wat betekent het precies? Dick Veerman maakte zich hier ooit druk om het beest, dat een Volwaard-kip is, maar dan binnen. Hoewel niet altijd. Je weet het gewoon niet.

Hoe het met die kip zit is makkelijk te achterhalen. De normen zijn openbaar. Wie vraagt het de Dierenbescherming, die de wetgever inzake sterrenvlees is? De overheid vertikt het nl. om sterren te geven of wetten te maken.

Hieronder willen we het precies weten: hoe leeft de kip, waarom is'ie zo gelukkiger dan zijn collega's zonder *, wat eet'ie, hoe, waar en hoever van zijn woonplaats wordt hij geslacht? Vertel ons wat de Dierenbescherming je vertelt of wat je kunt vinden in de winkel, in de krant of op Internet. Deze moet echt een makkie zijn.
Dit artikel afdrukken