Wereldwijd doen miljoenen mensen mee aan de grote internationale klimaatstaking, onderdeel van een mondiale actieweek die begint op 20 september. De internationale acties moeten de druk opvoeren rond de klimaattop van de Verenigde Naties. Staak op 27 september mee voor een beter beleid tegen klimaatverandering.

Klimaatstakers staken omdat het klimaatakkoord niet voldoende maatregelen treft om desastreuze opwarming van de aarde tegen te gaan. We staken ook omdat de Nederlandse regering het vonnis in de Urgenda klimaatzaak naast zich neerlegt. Voor een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid is een Green New Deal nodig: een grootschalig plan dat sociale en ecologische problemen tegelijkertijd aanpakt. Zo creëren we een eerlijke en gezonde samenleving voor iedereen, luidt het op de website.

Zowel jong als oud wordt opgeroepen om mee te doen met de Klimaatstaking.

March For Future
In de aanloop naar de stakingsdag begint op 20 september in Wageningen een klimaatmars. Vanaf Wageningen lopen klimaatstakers in 8 dagen 100 km naar de nationale klimaatstaking in Den Haag. Vrijdag 20 september om 13:30 uur start de eerste etappe (16 km) bij de Markt in Wageningen.

Informatie
Datum: 27 september 2019
Tijd: vanaf 13:00 uur
Prijs: Gratis
Locatie: Den Haag

Kijk op de website voor meer informatie.
Dit artikel afdrukken