Er is vermoedelijk zelden in de geschiedenis van welk medium ook zo vaak een onderwerp geweest waarover we het nog één keer moesten hebben als IKB (de volledige benaming is zo goed als onnodig geworden) op Foodlog. Gisteren nog verklaarde Dick Veerman dat we het er niet weer over gingen hebben, waarna hij het er weer over had—maar dat terzijde.

Maar er lag nog iets in een hoekje van de redactionele provisiekast. We hadden ons ooit eens met een aantal reageerders afgevraagd over hoeveel geld het nu eigenlijk ging met dat labeltje, ooit al spottend de oudedagsvoorziening van Schuttelaar genoemd. Schuttelaar & Partners wil die informatie niet geven, dus vanuit die hoek zal de openheid van zaken niet komen.

Daar kunnen we ons bij neerleggen, maar we kunnen ook zelf de hand aan de ploeg slaan. Echt moeilijk moet dat niet zijn. We weten immers wat deelname aan Ik Kies Bewust kost. We kunnen ook turven om hoeveel deelnemers het gaat—dat is een kwestie van tellen. En vervolgens kunnen we rekenen.Het lijkt dus op een klus voor de metaforische chimpansees met rekenmachines. Er is het nodige veld/telwerk te doen en de resultaten daarvan moeten in een spreadsheet gezet worden.

Vooral voor het veldwerk hebben we mensen nodig. Wie helpt mee? Aanmeldingen via de commentaarpagina's of "langs de achterdeur", zoals Dick dit graag noemt. Daarna bespreken we hoe we de taken verdelen.
Dit artikel afdrukken