Het overleg tussen de horecavakbonden en branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is geklapt. Beide partijen waren met elkaar in overleg over mogelijke maatregelen om de sluiting van de horeca op te vangen.

Tot verbazing van de vakbonden wilde KHN de horecawerknemers een duit in het zakje laten doen door een offer in de vorm van vakantiegeld of pensioenopbouw te vragen. De horecavakbonden FNV Horeca en CMV Vakmensen willen hier niks van weten. ‘’De werkgevers moeten niet komen met onzalige voorstellen over vakantiegeld en pensioenen’’, aldus Dick Koerselman, voorzitter FNV Horeca. De bonden zijn bereid om mee te denken over plannen en maatregelen om de horecasector te hulp te schieten. Maar dan wel vanuit de werknemersrechten en niet op basis van wat de commerciële economie nog toestaat.

Volgens KHN heeft de sector de afgelopen weken keihard gewerkt aan het ontwikkelen van mogelijkheden om binnen de beperkingen van de 1,5 metereconomie te functioneren. “Het houden van afstand zou technisch mogelijk zijn, maar financieel niet rendabel,” schrijft het Parool. Maar zelfs het mooiste scherm, selfservice-tafel of 'Chat-Kot' kan de heropening van de horeca niet bespoedigen. De 'erg teleurgestelde' horeca kreeg van premier Rutte te horen dat ook bedrijven met plannen nog zeker tot 19 mei dicht moeten blijven.
Parool - Werkgevers en werknemers horeca kibbelen: wie vangt de klappen op?
  • Deel
Druk af