Het overleg tussen de horecavakbonden en branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is geklapt. Beide partijen waren met elkaar in overleg over mogelijke maatregelen om de sluiting van de horeca op te vangen.
Tot verbazing van de vakbonden wilde KHN de horecawerknemers een duit in het zakje laten doen door een offer in de vorm van vakantiegeld of pensioenopbouw te vragen. De horecavakbonden FNV Horeca en CMV Vakmensen willen hier niks van weten. ‘’De werkgevers moeten niet komen met onzalige voorstellen over vakantiegeld en pensioenen’’, aldus Dick Koerselman, voorzitter FNV Horeca. De bonden zijn bereid om mee te denken over plannen en maatregelen om de horecasector te hulp te schieten. Maar dan wel vanuit de werknemersrechten en niet op basis van wat de commerciële economie nog toestaat.
Volgens KHN heeft de sector de afgelopen weken keihard gewerkt aan het ontwikkelen van mogelijkheden om binnen de beperkingen van de 1,5 metereconomie te functioneren. “Het houden van afstand zou technisch mogelijk zijn, maar financieel niet rendabel,” schrijft het Parool. Maar zelfs het mooiste scherm, selfservice-tafel of 'Chat-Kot' kan de heropening van de horeca niet bespoedigen. De 'erg teleurgestelde' horeca kreeg van premier Rutte te horen dat ook bedrijven met plannen nog zeker tot 19 mei dicht moeten blijven.
Parool - Werkgevers en werknemers horeca kibbelen: wie vangt de klappen op?
Tot verbazing van de vakbonden wilde KHN de horecawerknemers een duit in het zakje laten doen door een offer in de vorm van vakantiegeld of pensioenopbouw te vragen. De horecavakbonden FNV Horeca en CMV Vakmensen willen hier niks van weten. ‘’De werkgevers moeten niet komen met onzalige voorstellen over vakantiegeld en pensioenen’’, aldus Dick Koerselman, voorzitter FNV Horeca. De bonden zijn bereid om mee te denken over plannen en maatregelen om de horecasector te hulp te schieten. Maar dan wel vanuit de werknemersrechten en niet op basis van wat de commerciële economie nog toestaat.
Volgens KHN heeft de sector de afgelopen weken keihard gewerkt aan het ontwikkelen van mogelijkheden om binnen de beperkingen van de 1,5 metereconomie te functioneren. “Het houden van afstand zou technisch mogelijk zijn, maar financieel niet rendabel,” schrijft het Parool. Maar zelfs het mooiste scherm, selfservice-tafel of 'Chat-Kot' kan de heropening van de horeca niet bespoedigen. De 'erg teleurgestelde' horeca kreeg van premier Rutte te horen dat ook bedrijven met plannen nog zeker tot 19 mei dicht moeten blijven.
Sorry, maar... wat wil men toch met die 1 1/2 mtr-lijn ? Leuk compromis, wat in de OTM-meetings naar voren is gekomen, doch in andere landen hanteert men daarvoor de 2 mtr lijn, of 6 feet = 1,829 m. Alsof je bij 1,495 m nog ter plekke een corona besmetting oploopt en bij 1,505 zo veilig is als in een bunker. Op TV, ondernemers, die met een centimeterlint die 1,50m aan het afmeten zijn. social distance
zie virusgolf simulaties en vraag die supermarkt medewerk(st)er of in dat gangpad iemand 5 min. geleden een corona-hoest gelaten heeft of 3 min geleden in het gangpad ernaast.
Alsof die tot 20 cm boven het hoofd uitstekende spatschermpjes de "wereld van verschil" gaan uitmaken. De viruswolk gaar er gewoon overheen.
In China SARS meegemaakt. Om de tig meters stond wel iemand om je temperatuur op te nemen, en met die maskertjes hou je inkomende ( nog maar 75%) maar vooral uitgaande ( nog maar 5%) besmettingen fors tegen ( nee, geen 100%, doch met 25% minder ben ik al gelukkig, beter als het NLe niets )