Hij kwam met een uitprobeerdoos van HelloFresh, dat belooft lekkere en snelle recepten voor je te maken, de boodschappen ervoor te doen en ze nog gratis bij je af te leveren ook. Met 3 of 5 maaltijden (voor 1, 2 of meer personen) kun je dan de hele week vooruit. Als extra lokkertje zat er deze week nog een recept van chef Niven in de doos. Dat wilde ik toch eens uitproberen.

Hello Fresh bestaat in Nederland sinds februari 2012. In Frankrijk bestaat het sinds november 2011. Verder bestaat het concept in Oostenrijk, Duitsland, Australië, Groot-Brittannië, Frankrijk en de Verenigde Staten. De sites en het concept zien er overal hetzelfde uit. De recepten en ingrediënten zijn toegesneden op eetgewoonten per land. Het idee is simpel: wil je 3 of 5 maaltijden en voor hoeveel personen? Schrijf je in en HelloFresh doet de rest en levert je boodschappen thuis af.

In de doos zat alles wat nodig was voor de 3 maaltijden. Uiteraard met een paklijst en een receptenboekje, dat er overzichtelijk en bruikbaar uitzag. Aan de slag dus. Dinsdag als eerste het zalmgerecht gemaakt. Het resultaat zag er goed uit en de smaak was prima. De zalm was heerlijk roze en sappig:
zalm hellofresh

Woensdag de samosa - met wat eigen variaties, zo heb ik de ovenschaal helemaal bekleed met twee vellen filodeeg, licht ingekwast met olijfolie, en het derde vel eroverheengevouwen. Lekker kruidig, met de marinade van gember, sojasaus en rode peper!
samosa hellofresh

En als laatste het Nivenrecept - vegetarische risotto met mini-patissons, kastanjechampignons en courgette. Ook hier een kleine aanpassing. Ik had nog room over van het recept van maandag dus daarvan ging een scheutje door de risotto.
niven hellofresh


Het is kant-en-klaar maar dan om zelf te maken. De ingredienten zijn vers en je moet zelf aan de slag met snijden, bereiden en uitserveren. Het zijn prettige recepten, niet ingewikkeld en binnen een half uur (soms ietsjes langer) klaar. Mijn gast aan tafel van dinsdag zat te smullen! De hoeveelheden zijn wat ruim - van de tweepersoonshoeveelheden konden bij mij steeds wel drie mensen eten.

Hello Fresh levert door heel Nederland geleverd. Ik vraag me nog wel af hoe het zit met de koeling en de verse ingrediënten zoals de zalm - alles komt aan in een kartonnen doos. Het transport zal wel gekoeld zijn, maar als er dingen inzitten die in de diepvries moeten of uit de diepvries komen (zoals het filodeeg in deze doos), zit je toch even raar te kijken. Is het nu bevroren geweest of moet ik het juist nu invriezen?
Verder zijn de recepten gemakkelijk en smakelijk. Zelfs beginnende koks kunnen zich aan deze maaltijden geen buil vallen. Wat voor veel mensen waarschijnlijk een grote stressverminderaar is, is dat je niet na hoeft te denken 'wat zullen we vanavond eten'. Je hebt de spullen al in huis, het recept zit erbij, en als je geen zin hebt om dat recept te volgen, let niets je er zelf iets mee te doen!

LET OP! Voor lezers van Foodlog die dit wel wat lijkt, biedt HelloFresh een welkomstkorting. Bij de eerste HelloFresh Box krijg je 20 euro korting, als je de speciale code FOODlogEDW gebruikt.

Fotocredits: Foodlog Media
Dit artikel afdrukken